Dynamisk duo återförenad i Horda

För fyra år sedan lyckades ledarduon Leif Swärd och Håkan Andersson med konststycket att föra upp IFK Torpsbruk i femman. Nu när de båda fotbollskunniga kompisarna är återförenade i Horda är målsättningen densamma.

– Någon serieseger vill vi inte utlova, men nog är målsättningen att bli minst tvåa och avancera till femman, säger de båda.

Optimismen bygger man på att den befintliga spelartruppen från i fjol (tredjeplats) är så gott som intakt och de nyförvärv som kommit till (se ”A-truppen”).

– De har tillfört stablitet och spets och så har ju deras närvaro ökat konkurrensen, säger Håkan, som nu gör sin andra säsong i HAIK.

Försäsongens träning har också varit lyckad, inomhus i Moheda bollhall, kombinerat med spinning och löpning.

– Vi har varit mycket folk och nu känner vi oss väl förberedda, säger ledarduon.

Andra lag håller Horda som favorit till seriesegern. Själva fruktar Håkan och Leif det värsta motståndet från Agunnaryd och Göteryd.

Leif Swärd är en bekanting för alla som gått på fotboll här i trakterna de senaste 30 åren. Så sent som i fjol var han med i Torpsbruk A-lag och omöjligt är det inte att Leif återfinns på planen i Horda B i år.

På ledarsidan får de båda hjälp av Martin Haglund, som i första hand ska coacha B-laget och redan har visat att han går in för sin uppgift. Bo Göran ”Lillen” Pettersson finns förstås med som vattenbärare.