Forsheda – Horda 1-1

Datum 2004-04-05

Laget: Roger A, Carl S, Henrik B, Håkan Ö, Andreas L, Viktor L, Henrik J, Johan L, Johannes W, Johann K, Henrik K, Johnny D, Torbjörn K, Markus A, Elvir

Första matchen på gräs, alla var förväntansfulla. Tyvärr var planen en stor besvikelse, vädret var väl inte heller något att jubla över. Ingen idé att gnälla, bara att snöra på skorna och köra. Forsheda ett div.5 lag som enligt experterna ska hålla bra klass, vad var spelarna fick veta innan matchen.

Horda fick en dålig start, 1-0 i baken efter bara 5 minuter. Forsheda dominerade de första 20 minuterna då Horda spelarna hade problem med markeringen. I mitten av första halvlek spelade Horda upp sig, tog över spelet och vaskade fram många bra chanser. Detta resulterade i en reducering av Henrik Karlsson. Som för övrigt hade många bra chanser och borde väl ha satt ett eller ett par mål till.

Andra halvlek tog Horda direkt kommandot och försökte hålla bollen på marken och spela fotboll istället för att sparka fotboll. Forsheda var mer inne på linjen att sparka fotboll, långa bollar på snabba anfallare var deras taktik. Ett väl förberett lag fysiskt satte hård press på Horda spelarna. En väldigt ojämn och sur plan började göra sig gällande i slutet. Henrik Bengtsson vred till knäet och fick utgå. Det krampade lite till höger och vänster i slutet men det blev inga allvarliga skador.

Carl kämpade på bra på vänsterbacken, visade att han har offensiva talanger. Johan Karlsson vann mycket boll och Henrik Karlsson var farlig framåt, när vi har lärt antigen honom eller domaren offside så kan det bli en vass anfallare i år. Håkan Östman gjorde comeback som mittback, han har väl ett par träningar kvar innan pumpen och ljumskarna är med som ska. Andreas Lindahl och Henrik Jönsson slet på och visade att dom även i år är outtröttliga.

Ett resultat som Horda absolut inte behöver be om ursäkt för. Det verkar bli en trevlig säsong att se fram emot.