Horda vann tuff premiärmatch

Inhopparen Johannes Widerberg,17, blev matchhjälte när Horda tog tre poäng (2-1) i premiären hemma mot tippade seriefavoriten Agunnaryd inför hela 130 betalande på Munkavallen.

Två glada målskyttar efter den tunga drabbningen med Agunnaryd; Johannes Widerberg och Johan Karlsson.

Två glada målskyttar efter den tunga drabbningen med Agunnaryd; Johannes Widerberg och Johan Karlsson.

Johannes nådde högst i en nickduell och satte bollen stolpe in när fem minuter återstod av en knallhård drabbning, som fördes i ett rasande tempo och innehöll massor av dramatik. Strax före avspark visade det sig att nyförvärvet från Rydaholm, Johan Lavesson, inte var spelklar förrän den 28 april.

Hordas ledning ville naturligtvis inte chansa eller fuska och för Johan var det då bara att klä om.

– Jag är hemskt besviken, har laddat hela dagen för den här matchen. Nu tänker jag gå till botten med vad det är som fördröjt inskickandet av övergångshandlingarna. Hoppas bara att det inte är min gamla klubb, sa Johan till webreportern.

Nästa motgång kom en kvart in i matchen då det andra nyförvärvet från Rydaholm, Viktor Laursen, föll mot en stubbe utanför plan och fick bryta. De 14 resterande spelarna visade sedan en fantastisk glöd och laganda när man slog tillbaka det lag som de flesta tror ska vinna serien.

Sedan matchöppningen varit jämn och verkligen knallhård (Gulldén mot Ringström i första hand), och båda lagen skapat ett par målchanser vardera, tog Horda en bejublad ledning i 36:e minuten genom Johan Karlsson, som slog på ett skott som inte var så märkvärdigt men som gästernas målvakt missbedömde. För förspelet svarade Jakob Gulldén, med en snabbt lagd frispark, och duktige forwarden Tobias Rydberg som grävde fram chansen åt Johan.

Kriget fortsatte i andra halvlek och varningarna från duktige domaren Bengt Fritiofsson duggade tätt (sju totalt). Han dömde även bort ett mål vardera för lagen, innan Agunnaryds Ola Eriksson kvitterade på ett härligt skott som ställde annars utmärkte Roger Andersson chanslös.

Under ytterligare 20 minuter fortsatte den rasande kampen – och Horda drog det längsta strået när Johannes W gick upp och nickade in segermålet.

I Horda gjorde alla sitt yttersta. Bengtsson, Berggren, Gulldén, Jönsson, Rydberg, Henrik K – man kan räkna upp dem alla.

– Måste jag framhålla någon ikväll så får det bli Carl Schrewelius. Jag tycker faktiskt att han var planens dominant. Det här var en så kallad måstematch om vi ska vara med och kriga om seriesegern, och så klart att jag är nöjd med tre poäng och insatsen som sådan, men det blev lite för mycket felpass ett tag, säger Håkan, som tillsammans med Leif Swärd svarade för bra coaching.

Gästernas tränare Dag Johansson tyckte att oavgjort hade varit rättvist:

– Vi saknade det flyt som Horda hade. Men vi kommer självklart att hänga på och jaga dem i toppen. Mina bästa var Rickard Johansson och Christer Nilsson.

Fakta:

Horda AIK – Agunnaryds IF 2-1 (1-0)

1-0 (36) Johan Karlsson , 1-1 (67) Ola Eriksson, 2-1 (85) Johannes Widerberg.

Varningar Horda:

Henrik Jönsson, Andreas Tuvesson, Jakob Gulldén, Tobias Rydberg.

Domare:

Bengt Fritjofsson, Forsheda – bra.

Laget från start:

Andersson – Lindahl, Bengtsson, Berggren, Schrewelius – Karlsson H, Gulldén, Jönsson, Laursen – Karlsson J, Rydberg. AVB: Tuvesson, Dahlqvist, Widerberg, Granberg.