Nyttig förlust mot Slätthög

Trots förlusten (1-5) mot division 4-laget Slätthög blev träningsmatchen på torsdagskvällen (15 april) en nyttig genomkörare för Hordas A-lag. Högt tempo

och tuffa tag mot välorganiserat och tekniskt motstånd – det var precis vad Horda behövde. Och så fick de gula en nyttig påminnelse inför seriestarten hemma mot Agunnaryd nästa fredag (23 april) om att man inte är oslagbara…

Respekten för Slätthög var stor de första 20 minuterna och lite darrigt var det i försvaret innan alla hittat sina markeringsuppgifter. Tre mål i baken blev facit efter rejäla bjudningar som ställde Roger i målet övergiven.

Men sedan blev det bättre och faktiskt var spelet helt jämnt under resten av matchen även om siffrorna drog i väg till 0-5 efter ytterligare två ”bjudningar” innan Henric Jönsson gjorde ett grannt tröstmål i 60:e minuten. Dessförinnan hade Horda sumpat 3 rejäla målchanser som man snyggt spelat sig fram till.

Horda ställde upp med följande manskap från start:

Roger Andersson – Johnny Dahlqvist, Markus Arthursson, Henrik Bengtsson, Andreas Lindahl – Johannes Widerberg, Jakob Gulldén, Johan Lavesson, Henric Jönsson – Tobias Rydberg, Henrik Karlsson. Alla avbytare spelade rejäla pass: Victor Karlsson, Anders Lund, Erik Berggren.

Varningar för ojust spel tilldelades Henrik Bengtsson och Tobias Rydberg.

Nyförvärven Johan Lavesson och Tobias Rydberg spelade med mycken tanke och deras division 4-rutin syntes väl. Plus också för också outtröttlige Henric Jönsson, rappe Henrik Karlsson och Johnny Dahlqvist.

Målen: 0-1 (6 min) Per Bolander, 0-2 (16) Daniel Wernersson, 0-3 (19) Peter Andersson, 0-4 (55) Peter Andersson, 0-5 (56) Thomas Nilsson 1-5 (60) Henric Jönsson.

Bra domare, utan hjälp av assisterande domare (vilket inte rekommenderas i träningsmatcher för lag från division 4) : Martin Brandt, Värnamo.