Tre avstängda nyckelspelare och några sena återbud. Förutsättningarna var inte de bästa när Horda åkte till Rörvik för att möta Stockaryd/Rörvik. Och mycket riktigt blev det stryk (1-4) mot ett taggat hemmalag – som nu närmar sig Horda i tabellen..

Till synes tät markering och samlat försvar. Tyvärr såg det inte ut så i verkligheten.

Till synes tät markering och samlat försvar. Tyvärr såg det inte ut så i verkligheten.

Horda höll matchen jämn första halvtimmen men kom inte närmare målchanser än några fina inlägg från kanterna. Efter 32 minuter tog hemmalaget ledningen genom duktige Martin Andersson, vars långskott i Roger vänstra hörn inte verkade otagbart. Tio minuter senare gjorde Richard Gustavsson distinkt 2-0 när han skarvade ett högerinlägg upp i nättaket.

Andra halvlek började olyckligt med att Frank Jauernig fick ta till ojusta metoder mot en fri hemmaspelare. Varning och straff, inslagen av Martin Andersson, blev följden. Horda gav dock inte tappt och tog över det mesta spelet och en kvart in i andra halvlek kunde Johannes Widerberg kruta in 1-3, snyggt framspelad av Albin Pettersson. Några heta lägen skapades inte efter det utan på en kontring kunde Zdravko Petrovic fastställa slutresultet i slutminuterna.

Matchen var full av frisparkar, både för ojust spel och offside (ett tjugotal). Horda skall vara glada som endast fick Frank varnad – kunde varit 4-5 till, men domaren var på sitt snälla humör.

Carl Schrewelius, Henrik Jönsson, Johannes Widerberg och Henrik Bengtsson får överbetyg, liksom snabbinkallade (enligt farmarklubbsavtalet) Adam Gustavsson som gjorde ett piggt inhopp.

Tränare-Håkan ville inte framhålla någon och var väldigt kritisk efter matchen:

– Det här var bland det sämsta jag sett när det gäller inställning. Och två av målen får Roger ta på sig.

Hemmalagets tränare, förre Österspelaren Hans Hansson:

– Horda var mycket bättre när vi möttes i våras. Då spelade de fin fotboll så vi trodde de skulle vara bättre än så här.

Han framhöll efter matchen Richard Gustavsson, Henrik Steifeldt och Claes Eriksson.

Hordas lag: Andersson – Jauernig, Emanuelsson, Schrewelius – Montero, Jönsson, Gulldén, Widerberg – Bengtsson, Pettersson A , Granberg. Avb, som spelade: Gustavsson A, Widerberg Daniel, Arthursson Johan.