Delary/Pjätteryd – Horda 3 – 1

Horda ställde för dagen upp med den offensiv laguppställning 4–3-3. På en välvattnad plan i Delaryd mötte vi ett lag som var bra på att pressa. De gav inte Horda mycket tid till att bygga upp något spel. Tyvärr fick Delary/Pjätteryd in både ettan och tvåan på hörnor som verkade vara deras specialitet. I andra gjordes några byten och Horda spelade bättre. På en hörna av Lave kunde Bus nicka in reduceringen. Horda bytte till 4-4-2 och började få mer och mer bollinnehav. På en till synes korrekt brytning av Gulldén som huvuddomaren tänkt släppa vinkade linjedomaren försiktigt på kanten. Efter att de diskuterat lite dömde domaren straff. Tveksamt agerade då huvuddomaren stod bättre till. Det får nog ses mer som en kompensationsstraff då Delary/Pjätteryd i första halvlek kunde ha fått en för knuff i ryggen. Vi får vara glada att frilägesutvisningen uteblev i samband med straffen. Luften gick nu ur Horda som efter 90 minuter fick se sig besegrade med 3-1.

Laget: Lanberg – Roberto M, Carl S, Henrik J, Johnny D – Lund, Mattias L, Oskar L – Viktor K, Jakob G, Peter G. Avb: Lave, Johan A, Henrik B, Johannes.(Alla spelade)