Bragdmatch mot Guddarp

Med kniven på strupen gjorde Horda en bragdmatch mot Guddarp och tog tre värdefulla poäng efter 3-2 hemma på Munkavallen (14/8).

Henrik Bengtsson får sig en tryckare men står på benen och skapar ännu ett anfall.

Henrik Bengtsson får sig en tryckare men står på benen och skapar ännu ett anfall.

– Visst hade vi lite tur ikväll, men det var sannerligen på tiden att vi också fick ha marginalerna på vår sida. Det här var vi värda, sa en glad Bennie Cederlund efteråt.

Matchen var helt jämn från början med flera målchanser åt båda håll. Två gånger fick Horda rädda på mållinjen och se bollen träffa egna trävirket, men även hemmalaget skapade flera frilägen och visade upp ett tempofyllt anfallsspel. Dock var skärpan inte på topp den här gången heller.

Det dröjde till 43 minuten innan Horda tog ledningen efter ett fint anfall med flera spelare inblandade. Till slut kunde för kvällen duktige Peter Granberg lobba in bollen via stolpen – iskallt.

Hårt tryck mot Guddarp, svarta fr v Gustav L, Henrik B och Andreas A.

Hårt tryck mot Guddarp, svarta fr v Gustav L, Henrik B och Andreas A.

Horda chockstartade sedan andra halvlek med att göra 2-0 efter ett drömanfall med Gustav Lindberg, Victor Karlsson och Andreas Arvidsson, den sistnämnde målskytt, inblandade. Guddarp, som för dagen var belastade med fyra avstängningar, gav inte upp och radade upp flera chanser och stolp- och ribbträffar.

I 57 minuten fick laget också utdelning när Robin Berglund rann igenom och kallt nätade.

Två minuter senare blev det visst rabalder när Andreas Arvidsson forcerade bollen mot öppet mål. En back hann dock upp den och slog den i egna stolpen innan duktige målvakten Olof Magnusson tog upp den. Assisterande domaren Nazimija Konjevic, Anderstorp, var säker på att bollen inte var över linjen. Hordas protester över det ”uteblivna” målet var lika vilda som omotiverade eftersom bollen faktiskt inte var inne, enligt denne (för en gångs skull) strategiskt placerade skribent.

I 63 minuten kvitterade Olof Johannesson för Guddarp när han bestämt slog in bollen efter viss kalabalik framför storspelande Roger Andersson. Segermålet för hemmalaget skulle dock komma och gjordes av just Henrik Bengtsson, som Guddarp varnat för på sin hemsida inför matchen. ”Andy” nickade ned bollen framför Bengtsson som iskallt tråcklade in den.

Tre glada segerskyttar: Arvidsson, Granberg, Bengtsson - bilden oskarp pga upphetsning...

Tre glada segerskyttar: Arvidsson, Granberg, Bengtsson – bilden oskarp pga upphetsning…

Sista 20 minuterna blev ett konditionsprov utan like, men ett fantastiskt defensivt spel av Roger, Gulldén, Schrewelius, Arnesson, Dahlqvist – och på slutet av Montero som högerback – gav resultat.

Många gjorde fina insatser offensivt; Granberg, Braun i första halvlek, blixtsnabba forwardstrion Bengtsson o Lindberg och kloke Victor K. Ja, det här var en härlig afton, som ger hopp.

Guddarps bästa var nämnde målvakten samt bekantingen Viktor Rydh. Per Hovelius också bra.

Jätteduktig, bestämd och pedagogisk domare var rutinerade Ola Nicklasson från Växjö.

Traryd borta på fredag – visst åker vi med och hejar.

Laget mot Guddarp:

Andersson – Lundh, Gulldén, Arthursson, Schrewelius – Arvidsson, Braun, Arnesson, Lavesson – Lindberg, Bengtsson

Avbytare som alla spelade

– och gjorde det bra: Granberg, Schrewelius, Montero, Karlsson.