Torpsbruk Horda 2-3 (1-0)

Horda lyckades inkassera ytterligare 3 nya poäng för att behålla toppkänning bakom värste konkurrenten Rottne.

Förra matchen mot Torpsbruk avverkades med nio man för Bruket, då vann Horda med stora siffror. Detta skulle bli en munsbit för Horda i den fortsatta kampen om seriespelet. Förutsättningarna var visserligen inte dom bästa, avstängningar, sjukdomar och annan frånvaro på ena sidan. En blöt dåligt klipps plan utan linjer på andra. Efter missöde i det egna straffområdet stod Bruket ledningen med 1-0. Detta stod sig till pausvilan. Då hade Horda gjort den sämsta halvleken i år. Därvid var 1-0 helt rättvist. Dålig vilja och inställning var det största problemet.

Andra halvlek vilken brukar vara Hordas styrka började hyfsat för att sedan sjunka ner i samma tempo som första. Johan Elmblad reducerade till 1-1. Efter detta pressade Horda på, men bruket kom i farliga kontringar och skapade flera bra chanser, ett i stolpen och räddning på mållinjen krävdes för att hålla mot. När Bruket åter tog ledningen så var det ca: en kvart kvar. Då gick tränar Benny ner på en trebacklinje och skickade in Ideal i kedjan. Olofsson reducerade när det återstod 5 min och Ideal satte ledningsmålet på stopptid. Man ska ha lite flyt och det hade Horda, tur förtjänar man heter det…

Men oavsett så är det inte insatsen som skrivs i historieböckerna det är resultatet och 3 poäng blev det.

Laget: Johansson, Unbäck, Montero, Ohlsson, Lundström, Lavesson, J.Elmblad, Svensson, Braun, Widerberg, Arvidsson. Avb: Bengtsson, Olofsson, Berisha, Björk (alla spelade)