Jämnt mot Guddarp

men ny knapp förlust

Festligt värre. Guddarpsklacken vann pubilkkriget.

Festligt värre. Guddarpsklacken vann pubilkkriget.

Rent spelmässigt var fredagsmatchen (9 maj) mot Guddarp helt jämn – men när det gällde publikstödet var gästerna helt överlägsna.

Kanske var det just den saken som fällde avgörandet till sunnerboiternas fördel, 0-1, halvtid 0-0.

Vilken jätte. Gästernas målvakt Henrik Johansson lade beslag på allt när Horda kom i närheten av hans mål.

Vilken jätte. Gästernas målvakt Henrik Johansson lade beslag på allt när Horda kom i närheten av hans mål.

Strax före avspark i den ljuvliga majkvällen vällde det plötsligt in guddarpssupporters på Munkavallen, anförda av legendariske köpmannen och kommunpolitikern Roland ”Guddarpar´n” Johansson. Under hela matchen gav de sedan sitt lag allt tänkbart stöd.

Matchen inleddes lite avvaktande från båda håll , med ett visst spelövertag för Horda. Båda lagen skapade lite halvchanser och verkade nöjda när halvtidssignalen ljöd.

I andra blev det bättre fart och lagen turades om att dominera. Två kanonbramålvakter Johan ”Landberg” Johansson i HAIK och smidige jätten Henrik Johansson hos Guddarp såg till att hålla siffrorna nere.

Även Hordas målvakts-Johansson var med på noterna. Här avvärjer han en Guddarpsattack tillsammans med Schrewelius.

Även Hordas målvakts-Johansson var med på noterna. Här avvärjer han en Guddarpsattack tillsammans med Schrewelius.

Vilket som helst av lagen kunde vunnit men Guddarp var aningen vassare och det kom inte som någon överraksning när duktige Jörgen Lööv överlistade

”Landberg” med en nick i 75:e minuten.

Horda skapade några bra chanser i spurten, men gästmålvakten stod i vägen

….. Å andra sidan kunde det blivit 2-0 om inte ”Landberg” gjort ett par fina parader på slutet.

Bennie Cederlund var besviken efteråt:

– Vi gör väl en hyfsad första halvlek men tappar i andra. Vi måste ju sätta dit våra målchanser, annars går det inte att vinna. Oavgjort hade förstås varit rättvist, men så här är det.

Gästernas tränare Keith Karlsson:

– Vi har verkligt flyt som får med oss tre poäng härifrån, vi är egentligen inte förtjänta av det. Horda hade en jättefin inställning och överraskade

positivt på mig.

Bäst i Horda den här kvällen var Johan Johansson, Carl Schrewelius, Martin Jonsson och Roberto Montero i försvaret. På mittfältet blev det mest kamp och framåt var det för tunt. Henrik Bengtsson och Peter Braun tog sig fram till chanser ibland men det blev aldrig mer av det hela.

Laget: Johansson – Jonsson,Elmblad, Montero, Schrewelius – Gustavsson (ut skadad 30 min), Jarl, Elmblad J, Lavesson (capt) – Widerberg, Svensson R

avb: Olofsson, Braun, Bengtsson, Björck, Gulldén.

Varningar Horda: Henrik Bengtsson, Carl Schrewelius, Martin Jonsson.

Guddarp: Mattias Johansson, Jörgen Lööv och Carl-Johan Andersson.

Domartrion – Björn Malm (huvuddomare), Bjarne Olsen och Andy Sneath – hade inga problem.

Noteras kan också att Munkavallen numera håller sig med högtalaranläggning och speaker (undertecknad fick äran att vara premiärtalare). Det tekniska utföll väl och flera ur publiken , inte minst gästsupporters, uttryckte sin uppskattning över arrangemangen – inte minst kiosken var till belåtenhet.