Dyster våravslutning

0-5 mot Agunnaryd

Vårsäsongen slutade dystert för Horda AIK. 5-0 i b

Horda går till sommaruppehåll med fyra vunna och sex förlorade, vilket är knappt godkänt.

Bra prestationer har varvats med bottennapp, som i matchen mot Agunnaryd (27 juni).

Gästernas farlige Ola Gunnarsson gav gästerna ledningen med 1-0 i den 13:e minuten efter passivt försvarsspel.

Matchen var sedan ganska jämn halvleken ut.

Samme Gunnarsson ökade till 2-0 en kvart in i andra sedan han fått runda ”Landberg”, dvs Johan Johansson.

Gunnarsson låg sedan bakom även 3-0 i 63:e minutennär han slank igenom och spelade snett inåt bakåt till Jonas Johansson som rullade bollen i mål. Fullträffen godkändes dock först efter överläggningar mellan domaren och hans assisterande.

Spiken i Hordakistan sattes när annars så lugne Henrik ”Kalle” Karlsson blev utvisad för grov förseelse.

– Jag blev nedgjord och var redan på dåligt humör så jag skulle liggande ge tillbaka med en spark på hans benskydd, men han drog undan benet så jag träffade skrevet istället. Omoget och dumt av en så gammal spelare som jag, säger ”Kalle”, 33, som nu kan vänta sig några matchers avstängning när höstsäsongen drar igång.

När Horda med en man mindre fortsatte att försöka jaga en reducering blev det vidöppet bakåt så att Linus Nilsson och Johnny Skogh kunde göra varsitt mål, fram till 0-5.

Ingen höjde sig över mängden i ett slätstruket och geistlöst Horda, medan Ola Gunnarsson, Emil Svensson och Krister Nilsson var bäst i Agunnaryd.

Matchen dömdes så gott som felfritt av Phlogy Ludiongo, Alvesta , som samarbetade fint med sina duktiga assisterande domare Hajrudin Catovic och Serif Jusufovic.