Andra raka segern efter stark vändning

En stark spurt gav Horda andra raka segern i hemmamatchen mot nykomlingen Klevshult. Moral och kämpaglöd och två snygga mål av Henrik och Henrik (Jönsson respektive Karlsson) vände ett hotande nederlag till en välförtjänt triumf.

"Jag tänkte lägga straffen lågt", säger Lavesson - gjorde tvärtom.

"Jag tänkte lägga straffen lågt", säger Lavesson – gjorde tvärtom.

Kallt och blåsigt var det på Munkavallen och spelet värmde sannerligen inte heller första timmen. Horda hade märkligt svårt att få till någon spets på sina anfall, bortsett från kontraattacken som ledde till straff i 16:e minuten. Henrik Karlsson sprang igenom på en löpboll men fälldes av Alexander Hjem. Syndaren kallade sedan domaren Phlogy Ludiongo, Alvesta, för ”idiot” och blev förstås utvisad. Gästernas bänk var rasande över det man ansåg vara en felaktigt dömd straff på en korrekt brytning (och det fanns de i hemmalaget som höll med, men saken kan diskuteras – en sådan brytning får inte innehålla någon ”benkontakt” om den ska vara regelrätt).

Lavesson sköt straffen högt över, något som fick Klevshult att repa mod. De gjorde fint motstånd trots att Horda hade det mesta av spelet, dock utan att skapa något nämnvärt.

Henrik Jönsson nick susar in i nätet, 1-1

Henrik Jönsson nick susar in i nätet, 1-1

– Vi sjönk in i ett stillastående spel när vi blev en man mer. Det kan vara svårt att spela i numerärt överläge, men egentligen ska det ju vara en fördel, säger tränaren Johan Elmblad.

Andra halvlek fortsatte med Hordadominans. Men Klevshult stack upp då och då och i 29:e minuten kom kallduschen när lagets bäste spelare John Harrysson nickskarvade in 0-1 .

– Då fanns det bara en sak att göra och det var att gasa på för fullt, säger Johan.

Resultatet kom direkt. Henrik Jönsson, som gjorde en stormatch, nådde högst på en hörna och nickade in kvitteringen.

Bollen i mål efter "Kalles" fantastiska skott. Klevshults spelare är förtvivlade

Bollen i mål efter "Kalles" fantastiska skott. Klevshults spelare är förtvivlade

Och sedan, fyra minuter före slut, kom det förlösande segermålet. Johan Elmblad, som kommit in sista kvarten, slog en stickare till Henrik, som i vänsterläge drog till på studs med vänsterfoten. Bollen gick som en projektil in strax under duktige målvakten Karl Ahlgrens kryss.

– Om den hamnade där jag siktade? Nej, när jag väl drog till så siktade jag bara på målet, säger Henrik.

Under förlängningsminuterna skapade båda lagen lite halvchanser så spänningen var med in i det sista.

När domare-Phlogy, rutinerad divison 5-domare som rodde hem matchen, dock utan att vara sig riktigt lik, blåste för full tid kom det lite som en befrielse.

– Det var starkt av oss att kunna vända detta. Men det märks att vi har tränat för lite. Mest nöjd är jag med vårt säkra backlinjespel, säger Johan Elmblad.

Glada målskyttar 2 x Henrik: Karlsson och Jönsson.

Glada målskyttar 2 x Henrik: Karlsson och Jönsson.

För plusprestationer svarade den här kvällen – förutom backlinjens Björk, Svensson Elmblad och Jonsson – även Gulldén på innermittfältet, Jönsson på olika platser och sylvasse 34-åringen Henrik Karlsson.

– Nu är det en vecka till nästa match. Bra, för då hinner vi träna ifatt lite, säger Johan Elmblad.

Både han och brosan Andreas fick varsin varning.

Laget från start:

”Lamberg” Johansson – Björk, Elmblad, Svensson, Jonsson M – Skenning, Gulldén, Gustavsson , Lavesson – Olofsson, Karlsson H avb, alla med: Thai Tan Bui, Montero, Gustavsson E, Elmblad J, Jönsson.