Dystert när jumbon krossade Horda

Det jumbolaget var sannerligen inte att leka med. Horda var chanslöst mot Hestra SSK i måndagskvällens match, som slutade 0-4 (0-3). -De spelade bort oss fullständigt, säger en besviken Jakob Gulldén.

Henrik Haugeröd, som senare skulle bli tremålsskytt för Hestra forcerar in 0-1 bakom "Lamberg", sedan denne parerat ett skott från Karl Svenningsson, längst till höger.

Henrik Haugeröd, som senare skulle bli tremålsskytt för Hestra forcerar in 0-1 bakom "Lamberg", sedan denne parerat ett skott från Karl Svenningsson, längst till höger.

Förlusten blev onödigt stor, mest beroende på att Horda fick mittbacken Andreas Elmblad utvisad efter 25 minuter – en så kallad målchansutvisning som domaren Patrik Edstrand inte tvekade att döma ut sedan Andreas fällt Peter Karlsson. Denne erövrade bollen på Hordas mittfält och satte fart mot mål. Strax utanför straffområdet hakades han upp av Andreas.

– Visst rör jag honom, men någon fällning är det inte. Men reglerna är som de är, sa Andreas när han duschat.

Men redan innan utvisningen hade gästerna tagit ledningen mot ett Horda som verkade lite väl lamslaget och uddlöst. Duktige kantspringaren Karl Svenningsson sköt ett skott som ”Lamberg” räddade. Men returen tryckte matchens gigant Henrik Haugeröd in. 0-2 gjorde samme Haugeröd 7 minuter senare när han kommit loss och enkelt rullat in bollen. 0-3 gjorde Milan Djordevic på en snygg nickskarv strax före paus.

Glada Hestraspelare efter den klara bortsegern. Närmast Milan Djordevic, som nickade in 0-3.

Glada Hestraspelare efter den klara bortsegern. Närmast Milan Djordevic, som nickade in 0-3.

I det läget var matchen förstås förlorad, men Horda kom ändå tillbaka lite grann och tog sig fram till några halvchanser. Sista spiken i kistan kom efter en timmes spel när Haugeröd sköt ett vasst skott förbi ”Lamberg”.

Hestras lagledare Andreas Eriksson var glad efteråt:

– Vi hittade effektivitet i vårt djupledsspel samtidigt som vi spelade bra defensivt, sammanfattade han.

I Horda var det ingen som förtjänar något omnämnande. Nu är det bra att hoppas att alla kommer igen till matchen mot Guddarp på onsdag kväll. Väldigt tätt inpå, men Horda har varit hyggliga och gått med på att ändra matchdatum på Guddarps begäran – hoppas bara gästerna återgäldar någon gång.

Jakob och ”Kalle” är bortaresta med familjerna på onsdag, ersätts av hemkommande Henrik Jönsson och Frans Jarl. Andreas E är avstängd och Roberto Montero fick en sträckning på uppvärmningen. Förutsättningarna är alltså inte de bästa.

Hordas starelva mot Hestra: Johansson – Björk, Elmblad A, Svensson, Jonsson – Lavesson, Gulldén, Elmblad J, Gustavsson – Olofsson, Karlsson H avb, alla spelade: Tan Bui, Ohlsson, Elf.

Förutom utvisningen drabbades Horda av tre (onödiga) varningar: Elf och Lavesson (spelfördröjning) , och Björk (ojust spel)