Bra spel men ny tung förlust

När Johan Elmblad elegant rullade in 2-1 för Horda sex minuter före slut trodde alla att det var segermålet.

Men efter ännu ett onödigt och oförklarligt tapp i slutminuterna blev det en ny blytung förlust, 2-3 mot Burseryd.

Jonsson har dragit på ett fräsande skott, som dock gästernas duktige målvakt parerar.

Jonsson har dragit på ett fräsande skott, som dock gästernas duktige målvakt parerar.

Det vill sig inte – och marginalerna är sannerligen inte på rätt sida för Horda. Men trots genomklappningen i slutminuterna blev matchen hemma mot Burseryd ändå ett fall framåt spelmässigt.

– Vi gör egentligen en bra match och har det mesta av spelet men förlorar på två riktiga bjudningar. Nästan samma sak som i Dannäs. Så fort vi tagit ledningen verkar det som om vi slappnar av – och får mål i baken, säger Johan Lavesson, för kvällen lagledare (avstängd som spelare).

Horda ställde upp med en 4-5-1 formation , något som fungerade fint i ungefär en halvtimme. Ensamme forwarden Henrik Jönsson gjorde 1-0 i 22 minuten , något som stod sig till halvtid trots att båda lagen skapade flera farliga chanser, men målvaktsspelet från båda sidor var bra.

Johan Elmblad längst th, skymd av nätet, har legant gjort 2-1. Gustav Felander i mitten konstaterar faktum, liksom mer eller mindre förtvivlade Burserydare.

Johan Elmblad längst th, skymd av nätet, har legant gjort 2-1. Gustav Felander i mitten konstaterar faktum, liksom mer eller mindre förtvivlade Burserydare.

Burseryd kvitterade genom Johan Rehn bara fem minuter in i andra halvlek. Sedan följde en halvtimmes öppet och offensivt spel från båda sidor. De vassaste chanserna skapade Horda – Henrik Jönsson fri men målvakten avvärjde och Gustav Felander (fd Lindberg) sprang och slet sig fri och lirkade bollen i stolpen. Gästernas Fatmir Seljamani hade dessförinnan missat öppet mål hos ”Lamberg”.

I slutet hände sedan det mesta. Matchens gigant Johan Elmblad tog sig fram på vänstersidan och lade bollen säkert förbi duktige BIF-keepern Rickard Karlsson. Men glädjen blev inte långvarig . Fatmir Seljamani tog revansch och kvitterade innan Henrik Lindahlö kallt nickade in segermålet mot ett tröttkört och vilset Hordaförsvar.

– Vi hade svårt med Horda till en början men kämpade oss in i matchen. Vi kände att hemmalaget började bli trötta på slutet och det kunde vi utnyttja. Det här var en lagseger men Rickard Karlsson i målet ska nog framhållas, sa Burseryds lagledare Ulf Nyman.

Direkt efter 2-3 gick domarens signal och det var ett besviket Horda som gick av planen.

– Men det var ändå ett fall framåt och nu har vi ett bra lag på gång. Johan Elmblad och Henrik Jönsson var lysande och outtröttliga och Gustav var ju riktigt vass i sin återkomst, menade Lavesson.

För bra insatser svarade också Jakob Gulldén och Frans Jarl, liksom Andreas Elmblad.

Laget från start: Johansson – Björk, Elmblad A, Svensson, Ohlsson – Gustavsson, Gullde´n, Elmblad J, Jarl, Jonsson – Jönsson. Avb: Felander, Petcovic, Elv, Karlsson H (sp ej).

Varningar: Elmblad A och Felander (båda ojust spel)

Domare: Christer Andersson, Traryd