Förlust trots 4mål

Många mål i offensiv match

Dannäs vs. Horda, detta brukar resultera i täta matcher. Dannäs startade matchen bra dom första minuterna, men efter 5 min utnyttjade Henrik K påpassligt ett missförstånd i backlinjen. Backen i Dannäs passade bollen bakåt mot målvakten, Kalle använde all sin list och snabbhet och kom före. 0-1 var ett faktum, snyggt men föga rättvist. Dannäs replikerade minuten senare. Efter 10 min var Henrik framme igen och Horda tog ledningen med 1-2. Dannes replikerade återigen minuten senare. Några minuter senare tog åter igen Horda ledningen 3-2 var ett faktum efter Johan L placerat in bollen bakom en chanslös Dannäsmålvakt. Denna gången lyckade Horda hålla ledningen i mer än en minut. Men efter 15 minuter stod det 3-3. Publiken kan inte klaga på underhållningen. Horda spelar för första gången en fin anfallsfotboll, tyvärr gjorde Dannäs det samma. Dannäs lyckas efter detta få in både 4 och 5:an. Inte för att Horda spelar dåligt utan snarare pga. en makalös effektivitet. Horda har ett par riktigt bra chanser som man inte lyckas förvalta. I sista minuten snuvas Horda (iaf. enligt dom själva) på en solklar straff. Vi går till halvlek med 5-3 i baken. Utmärkte Henrik K tvingas utgå pga. sträckning.

Man beslutar sig att sluta fokusera på domaren, har man lyckats göra 3 mål på 15 minuter i första halvlek så ska det inte vara omöjligt att upprepa samma bedrift i andra halvlek. Efter 5 min blir Martin tvungen att utgå pga. skada. Horda chansar på en 3 backlinje. Lyckas komma fram till ett par halvchanser och någon misstänkt straff, har en boll inne men blir korrekt avblåsta för offside. Dannäs kämpar in 6-3 och det ser tungt ut. När det återstår 20 min bombar Andreas E in bollen efter på en frispark pass av Jakob G. Ett riktigt praktskott som kommer gå till historien. Horda kämpar vidare men lyckas inte få in fler mål. Lamberg gör ett otal kvalificerade räddingar men Dannäs får in 7:an med hjälp av ett självmål på övertid.

En match som kunde sluta hur som helst, avgörandet fälldes av ett mycket effektivt anfalls spel från Dannäs sida. Horda ska ta med sig det positiva anfallsspelet, en god kämpa anda och god moral. Med lite tur så kunde matchen slutat på annat sätt, men vi knyter näven i fickan och laddar för nästa match hemma på torsdag. Då står Burseryd på andra sidan.

Laget: Johan J, Martin J, Sebastian B, Anton O, Andreas E, Johan L, Johan E, Jakob G, Philip G, Erik G, Henrik K. Avb: Thai T, Anton L, Nils E, Fransisco P (alla spelade).

En extra eloge till Pär C som visade gott omdöme och kamratskap efter matchen.