Nu är det riktigt tungt! Horda förlorade bortamötet mot nästjumbon Hillerstorp med hela 4-0 (halvtid 0-0). Matchen var jämn spelmässigt, men hemmalaget var mycket bättre på att förvalta målchanserna.

Horda började bäst och 4-5-1 taktiken verkade fungera. Henrik Karlsson, ensam på topp till en början, skapade två fina chanser innan han fick bryta efter tio minuter pga lårmuskelbekymmer. Han ersattes av Gustav Felander (fd Lindberg) som också drog fram ett par heta lägen med sin djupledslöpning. Men ingen utdelning, samma gällde för Henrik Jönsson.

I paus var det gott hopp om seger och för att öka trycket på hemmalaget gick man över till 4-4-2, men det fick motsatt verkan. Nu kunde Hillersyorp kliva fram och snabbe Erik Carlsson gjorde både 1-0 och 2-0 på ett överrumplat Hordaförsvar. Detta hände i 60:e respektive 65:e minuten och när Josef Gunnarsson efter 75 minuter gjorde 3-0 var loppet förstås kört.

Simon Jonsson fastställde slutresultatet.

Horda uppträdde alldeldes för tamt, även om många kämpade och slet, och slog bort många passningar.

– Det här var inte bra och jag vet egentligen inte varför det blev så här, sa Johan Elmblad efteråt.

– Men livet är inte slut för det här även om det känns så just nu. Vi har alla lagen kvar att möta. Och nu är det träning på onsdag och söndag som gäller, så är det bara…

Närmast väntar två hemmamatcher, Skillingaryd på måndagen efter midsommar och sedan Värnamo Södra lördagen den 27:e juni.

Laget: Johansson – Björk, Svensson, Johnsson, Ohlsson – Gustavsson, Jönsson, Gulldén, Elmblad J, Jarl – Karlsson H . Avb: Felander, Lavesson, Elv.

Varningar till Gulldén (avstängd nästa match) och Björk.

Bra domare: Bengt Elofsson, Ljungby.

Bäst i hemmalaget var målvakten David Holmberg och yrvädret Erik Carlsson.