Förlust i Forsheda men positiv avslutning

Forsheda blev för svårt för ett reservfyllt Horda i höstupptakten på bortaplan. Förlust med 2-1 (2-0), men det var ytterst nära att Horda tagit en poäng efter avsevärd skärpning i andra halvlek.

– Det tar vi med oss till hemmamatchen på måndag, sa Johan Dreijer-Nilsson efteråt.

Forsheda kontrar men en för kvällen pigg Lavesson hänger fint med i löpningen och avärjer senare.

Forsheda kontrar men en för kvällen pigg Lavesson hänger fint med i löpningen och avärjer senare.

Forsheda tog kommandot direkt medan Hordaspelarna verkade väldigt handfallna. Ingen verkade vilja gå in i närkamp och passningar slängdes iväg på måfå.

– Ja, det blev en riktigt ”sketen” halvlek. Vi var både rädda och tafatta såg det ut som i alla fall, sa Johan.

Hemmalaget håller sig med två vassa bröder Syrén, och dessa gjorde varsitt snyggt mål i 14:e respektive 43:e minuten. Horda skapade näsan inget bortsett från ett par inlägg från Lavesson som ingen högg på.

Riktigt svettigt var det för försvaret alltså, men bland andra Unbäck och Jonsson slet hårt för att hålla siffrorna nere – och ”Lamberg” (Johan Johansson) agerade säkert.

I andra halvlek kom Horda ut som ett nytt lag. Plötsligt var det kampvilja och attack på alla håll. Belöningen kom i den 62:a minuten när Erik Gustafsson stenhårt nickade in en vänsterhörna. Hemmalaget gestikulerade om att bollen varit död under sin färd till Eriks huvud, men så var icke fallet.

Båda lagen skapade sedan flera chanser och i 88:e minuten fick Horda två gyllene lägen. Först en frispark från 25 meter som stoppades med handen av en Forshedaspelare i muren. Ny frispark precis på linjen – Martin fintade, hoppade och Lavesson sköt, strax utanför.

– Andra halvlek var lika positiv som den första var negativ. Bra att vi fick med oss det från matchen här. Nu visade vi att vi klarade det med det lag vi hade på banan just ikväll. Bra att veta inför fortsättningen, men vi kan nog förstärka inför måndagen, sa Johan.

– Jag ger alla godkänt för den andra halvleken, men plussar för mål-Lamberg , Frans Jarl på mittfältet, mittbackarna Unbäck och Jonsson, samt förstås Erik Gustafsson.

Laget: Johansson – Björk, Unbäck, Jonsson, Gustavsson A – Gustavsson Ph, Gustafsson E, Jarl, Lavesson – Granberg, Karlsson H avb, alla med: Arvidsson, Lundström, Widerberg, Skänning.

Varningar: Karlsson H, Granberg, Gustafsson

Lugn och säker domare, med 30 års rutin: Jan Svensson, Markaryd – missade möjligen endast en varning för maskning hos hemmalaget.

Bäst i Forsheda: Andreas Syrén.

– Här kom vi undan med blotta förskräckelsen, sa Forshedaledningen efteråt.

Där satt den! Och hoppets låga tändes. Erik Gustafsson , ljushårig i mitten, har med våldsam kraft nickat in Hordas reduceringsmål. Forshedas målvakt har redan börjat klaga...

Där satt den! Och hoppets låga tändes. Erik Gustafsson , ljushårig i mitten, har med våldsam kraft nickat in Hordas reduceringsmål. Forshedas målvakt har redan börjat klaga…