TAKTIKEN FUNKADE I TRÄNINGSMATCHEN

Horda gjorde en bra träningsmatch mot Hånger borta och nådde 2-2 på söndagen (2 aug). ”Nya” taktiken med halvplanspress och stark defensiv gjorde hemmalaget konfunderat – och då ska man veta att div 4-laget kom till spel med i vart fall ett halvdussin A-lagsspelare.

Johan Nilsson, nye tränaren , var efteråt nöjd med lagets insats. Han fick nu ett värdefullt tillfälle att se sina nya adepter i olika matchsituationer. Under hela matchen skedde en intensiv coaching.

Hånger tog tag i taktpinnen och pressade till synes Horda, som dock inte hade svårt att avvärja. Backlinjen med mittlåset Jonsson/Unbäck som ankare fungerade fint. Innerbackarna blev hastigt tilldelade sina uppgifter sedan tilltänkta Andreas Elmblad och Jakob Gulldén fallit ifrån, den senare olyckligtvis pga uppvärmningsskada. Unbäck fick efter en halvlek ljumsksmärtor och avstod resten, men en bra comeback var det.

På mittfältet gjorde Jarl och Johan Elmblad fina insatser, liksom Henrik ”Kalle” Karlsson och Gustav Felander som forwardsduo. Deras främsta uppgift var att sätta press men hann också skapa en del chanser. En av dessa resulterade i 14:e minuten då ”Kalle” elegant lade in Hordas ledningsmål från 12 meter.

Horda ledde ända till den 27:e minuten i andra halvlek, då kvitteringen kom. Men repliken uteblev inte. Erik Gustafsson klippte in 1-2 fem minuter senare med ett kanonskott innan Hånger lyckades tråckla in en kvittering tio minuter före slut.

Anton Lundström, mål-Lamberg, Erik G och Widerberg gjorde också plusinsatser men alla i truppen spelade disciplinerat och följde sina direktiv. Mycket glädjande inför höstpremiären borta mot Forsheda den 6 augusti.

Där hoppas vi så många Hordafans som möjligt infinner sig och stöttar i upptakten till höstdramat – som ju handlar om nytt kontrakt.