Idag reste vi till Burseryd för bortamatch, en på förhand motståndare som vi ska kuna rå på. Snacket innan matchen handlade mycket om att ta tag i taktpinnen från start, vi var många som var innerligt trötta på tidiga underlägen! Jag tyckte att det infanns en försiktig optimism i laget innan, och en vilja att starta matchen bra och bestämt.

Väl igång så var inledningen ganska intetsägande, men efter bara några minuter in på matchen så tog vi tag i det och skapade chanser. Från högerkanten skapade Jakob, Jönsson och Philip massor med halvchanser. Vi radade upp hörnor och frisparkar som gång på gång var riktigt farliga. Samtidigt var vi täta bakåt (förutom en hörna som blev farlig) och det var få chanser som Lamberg i holken hade att avstyra. I mitten på hlvleken gör vi 1-0 genom Philip, och detta var minst sagt välförtjänt. Vi fortsätter efter detta att skapa chanser och ett par,tre mål till i paus hade inte varit orättvist.

Vi pustar ut i paus med ovanlig ledning och det känns riktigt bra. Vi spelade fin fotboll, skapade mycket chanser och var täta. Ett av få orosmoln var att om man inte utnyttjar ett sådant övertag så kommer det snart en chans åt andra hållet… Och mycket riktigt , efter bara 5 minuter i andra halvleken kvitterar Burseryd på hörna, kändes onödigt men det fanns gott om tid kvar. Och visst provade vi, trots att båda lagen blev trötta sista 30 så var otroligt nog vi de minst trötta. Vi skapade återigen en hel del, och skulle utan tvivel avgjort matchen, men återigen fick vi bara med oss en pinne.

Detta gör att tabellen blir en riktig rysare hela vägen in i kaklet! Vi har allt i egna händer och spelar vi som idag så reder vi ut detta, absolut. Men det gör sig inte självt, hårt arbete, bra träningar och en liten portion flyt med målskyttet så klarar vi detta.

Plus idag går till en jädra bra laginsats, vilja och fightingspirit. Förutom detta så gör Philip en lysande match, Jakob en enorm viljeinsats i 90 minuter, Lave och Jönsson med! Och inte minst våra inhoppare gör ett mycket, mycket bra arbete, ingen glömd!

Hoppas att vi får se massor med publik nästa lördag, då Hillerstorp står för motståndet i sista hemmamatchen för året! Väl mött.