Snöplig förlust i Ingelstad

Horda dominerade stort under långa stunder i bortamatchen mot Ingelstad, men förlorade på två snöpliga kontringsmål sista kvarten.

3-1 blev det till hemmalaget.

– Inget rättvis resultat alls men det här var i alla fall ett stort framsteg jämfört med premiären, säger tränaren Johan Nilsson.

Horda hade återfått flera viktiga spelare, t ex Robert Lundahl, Henric Jönsson och Andreas Arvidsson. Come back gjorde Andreas Tuvesson.

Solen lyste över Ingelvi ipl i Ingelstad och efter uppvärmningen var optimismen i HAIK påtaglig. Men matchstarten blev en chock. Redan efter 80 sekunder tog hemmalaget ledningen sedan markeringen brustit på ett inspel från gästernas vänsterforward och Hampus Johnsson nätade lugnt. Tio minuter senare spelade Johannes Widerberg elegant fram Johan Elmblad som fri med förre Östermålvakten Björn Stringheim,40, inte gjorde något misstag.

Det blev upptakten till en Hordadominans och mer kamp lagen emellan, dock utan något avtryck i målprotokollet.

Efter halvtidsvilan var det Horda som tog kommandot och radade up en hel del hel- och halvchanser. Johan Elmblad hade ett skott i ribbans överkant i 63 minuten och flera anfall ledde till fina lägen. Ingelstad verkade helt ha kommit av sig. Sista 20 minuterna kom hemmlaget in i matchen igen och på en kontring efter hörna gav Christoffer Karlsson hemmalaget ledningen via ett skarpt skott förbi ”Landberg” Johansson.

Horda fortsatte att pressa på och när Henric Jönsson blev nedsparkad i farligt läge nära straffpunkten var alla säkra på straff – utom domaren.

– Jag såg att eran spelare fick en spark men så tyckte jag att han överdrev sitt fallande och hjälpte till när han dök. Men visst, jag kan ha haft fel, säger domaren Patrik Edstrand.

Assisterande domaren, Peter Gabrielsson, ansåg att förseelsen var värd en straff, men ingrep inte.

– Jag tyckte att Patrik stod närmare och då avstod jag, säger han.

Just detta att man inte är tre domare som samverkar och hellre avstår från att agera från linjen , är ett riktigt stort problem. För tio år sedan lades mycken utbildningskraft på att stärka assisterande domarnas status och rätt att ingripa även vid straffsituationer, men i det här fallet hjälpte det alltså inte.

En minut före slut, sedan Horda flyttat upp laget i kvitteringsjakten, kontrade Ingelstad in 3-1 genom Viktor Persson.

– Vi dominerade i alla fall under en timmes tid och var det klart bättre laget. Därför är det svårt att anse den här förlusten som rättvis, särskilt med tanke på ribbskott, alla chanser och den uteblivna straffen. Men mycket var bra och bland individuella insatser vill jag framhålla mittbackarna Martin Johnssonoch Andreas Elmblad, innermittfältarna Robert Lundahl och Henric Jönsson. Ja, och så var ju Johan Elmblad jätteduktig framåt. Fast egentligen är jag nöjd med alla , laginsatsen idag var riktigt bra, säger Johan.

Björn Stringheim sa efteråt till undertecknad:

– Det här var ju ett jättebra lag ni hade. Måste varit en helt annan uppsättning än det som fick 0-7 mot Hovshaga. Ta´t lugnt bara, ni kommer att ta många poäng.

Laget: Johansson – Gustavsson Ph, Elmblad A, Johnsson M, Skenning (skadad redan efter tio minuter, ersatt av Thai Tan Bui) – Gustafsson, Lundahl, Jönsson, Lavesson – Widerberg, Elmblad J , avb, alla spelade: Ljunggren D, Arvidsson A, Tuvesson.

Varningar til Lundahl, Widerberg och Gustafsson.

inga bilder idag