Första vinsten! Horda spelade ut Konga

Så kom den då äntligen – den första segern i årets div 5-spel. Konga hade inte en chans på sin hemmaplan när ett taggat Horda fick spelet att stämma i alla lagdelar. Äntligen hördes ”segern är vår” från omklädningsrummet.

– Härligt. En riktig laginsats med extra plus till våra hårt arbetande forwards, säger Johan Nilsson.

Hordas 1-0 på väg. På en väl avvägd frispark från Jack Sundell nickar Johan Elmblad bestämt och hårt in 1-0. foto: Torsten Lindberg

Det blåste snudd på kuling och temperaturen visade på 6 plus när Hordagänget klev ur bilarna efter 11 mils resa. Men ur den bitande kylan föddes ett spel som värmde och tre friska poäng.

Henric Jönsson, lagkaptenen , vann lottningen och HAIK fick spela i stark medvind i första halvlek. Det underlättade och medförde att Horda direkt tog kommandot. Johannes Widerberg skapade ett par halvchanser innan Jack Sundell lade en precisionsfrispark mot skyttekungen Johan Elmblad, som elegant nickade den i nät. Hordas dominans fortsatte, mest för att man var det mer aggressiva laget och hade det mest genomtänkta spelsystemet. Hemmalaget var förbryllat av den väldiga pressen , så till den milda grad att en hemmaback nickade in ett självmål efter Sundells fina frispark nummer två. Egentligen ändrade backen bara riktning en aning, men tillräckligt för att Sundell inte skulle få bli bokförd som målskytt.

Hordas dominans fortsatte i andra halvlek. I 53 minuten jobbade duktige Andreas Arvidsson (nu från start för första gången i år) fram bollen och lade en passning till Johannes W som elegant pricksköt in 3-0.

Där kändes det som om matchen var avgjord. Konga hade inget att sätta emot och ett väl sammanhållet Hordaförsvar täppte till. Men dramatiken var inte slut. Outtröttlige Widerberg stack sig fri i djupled och fintade bort Kongas tappre målvakt Martin Steen. Denne drog ned Widerberg och blev förstås utvisad av utmärkte domaren Christer Andersson, Traryd. Straffen lade Johan E upp i krysset hur fint som helst.

På slutet blev det onödigt spännande. Henric Jönsson täckte ett skott med handen med straff och hemmamål som följd. Tolv minuter kvar och de tio i Konga började nu jaga. tre minuter före slut fick samme Henric bollen på huvudet så den seglade in bakom Landberg.

– Vad gör man inte för lite rubriker och för att komma med i målprotokollet, skojade lagkapten Henric efter – med en kanoninsats som mittfältare bakom sig.

I Horda var det nytändning. Självförtroendet hade ökat efter de fina insatserna mot Ingelstad och Liatorp och nu var det på topp. Härligt att se.

Inga varningar noterades heller.

Laget: Landberg – Gustafsson Ph, Sundell, Johnsson, Skenning – Gustafsson E, Elmblad, Lundahl, Jönsson – Widerberg, Arvidsson. Avb: Lundström Anders, Ljunggren (som båda spelade), Tuvesson (skada).

Hordas forwards glänste mest. Här har Johanes Widerberg tagit sig igenom. Backen är efter men skottet går utanför. foto: Torsten Lindberg

Äntligen jubel för Johan. Landberg är också glad medan Bo-Göran funderar på sina sysslor. foto: Torsten Lindberg

Segern är vår...sången ljöd högt i omklädningsrummet efter årets första seger. fr v Philip, Henric, Eric, Martin och Johan.foto: Torsten Lindberg

Segern är vår…sången ljöd högt i omklädningsrummet efter årets första seger. fr v Philip, Henric, Eric, Martin och Johan.foto: Torsten Lindberg