Johan besviken efter förlust mot jumbon Furuby , 1-2

Horda hade både spelet och målchanserna, men ett klokt spelande jumbolag (dittills) utnyttjade sina chanser i regnet och tillfogade hemmalaget dess fjärde förlust. Det var en rejäl motgång efter den fina segern senast.

– Nu trodde alla plötsligt att de var världsmästare och underpresterade grovt, sa en grymt besviken Johan Nilsson efteråt.

Här tänds hoppet. Johan Lavesson sätter straffen efter angreppet På Jönsson. foto Reimer Johansson

Här tänds hoppet. Johan Lavesson sätter straffen efter angreppet På Jönsson. foto Reimer Johansson

Regnet det bara öste ned före och under match och de tjugotalet åskdådarna som sökt sig till Munkavallen den här helgaftonskvällen bör ha en eloge. Tyvärr fick de inte se hemmalaget prestera något nämnvärt.

Några halvchanser dök upp första halvtimmen, med jämnt spel på banan, men i 33:e minuten kunde gästernas vasse forward Niklas Andersson forcera in 0-1 sedan ett inspel från vänster fått passera lite väl enkelt genom straffområdet.

Halvleken avslutades med hemmadominans men gästerna hade en välskolad och duktig målvakt i Anton Hindström. Man kan gott säga att han höll gästerna kvar i matchen.

Efter genomgången i paus kom Horda ut och tog tag i spelet direkt. Henric Jönsson utsattes för ett diskret men för domaren väldigt tydligt regelbrott i form av en okontrollerad attack med foten och domaren Benny Granath briserade – och blåste straff i 46:e minuten. Målvakt Hindström blev rasande och skulle förstås haft en varning för protest, men vid det laget hade annars helt godkände Granath bränt sitt bästa bestraffningskrut – om uttrycket tillåts.

Lavesson lade elegant in straffen och nu var matchen helt och hållet Hordas. Frilägen noterades för Widerberg och Lavesson under hårt hemmatryck, men istället blev det gästerna som på ett av av fåtalet anfall kunde göra segermålet. Deljan Osman nickade kallt , och omarkerad, in ett inlägg från höger.

De sista minuternas tryck från Horda gav ingenting.

Johan Nilsson var alltså besviken och riktigt missnöjd med laget:

– Ende som förtjänar ett plus är Johannes Widerberg. Han brände mycket, visst, men han var också den ende som fattade att man måste kämpa i en sådan här match.

– Särskilt deras segermåls tillkomst är bedrövligt att se, sa Johan.

Furubys tränare Roy Gunnarsson var glad:

– Det här kunde slutat hur som helst. Fotbollen som spelades påverkades av regnet och var väl lite bättre i första halvlek. Lite för mycket tjafs var det också.

Hans bästa spelare var mv Hindström, Mats Strandberg, Dejan Osman och – framförallt, planens dominant Mattias Olsson.

Alla i Horda kan bättre. Närmast bortamatch mot Delary/Pjätteryd på måndag.

Inga varningar till Horda , bra!

Laget : Johansson – Gustafsson Ph, Johnsson, Sundell Jack , Skenning – Gustafsson E, Jönsson, Lundahl, Lavesson – Arvidsson, Widerberg . avb: Ljunggren, Lundström Anders, Thai Tan Bui – endast Ljunggren in.

Domare: Benny Granath, godkänd – Tutkur och Håkansson som AD.

Ännu en Hordachans, men Furubys målvakt räddar igen. foto: Reimer Johansson

Ännu en Hordachans, men Furubys målvakt räddar igen. foto: Reimer Johansson