Utspelade av Delary ”Bästa laget vi mött”

– Det bästa lag vi mött hittills. Och deras seger med 4-0 var i underkant.

Så sa Hordas tränare Johan Dreijer Nilsson efter den tunga förlusten borta mot Delary på måndagskvällen (17 maj).

Ett typiskt scenario från matchen : Delary stormar fram i snabb anfallsvåg och lägger som så ofta ut bollen till nr 5 Möller. Lägg märke till att tre blå spelare helt saknar uppvaktning. Foto: TL

Ett typiskt scenario från matchen : Delary stormar fram i snabb anfallsvåg och lägger som så ofta ut bollen till nr 5 Möller. Lägg märke till att tre blå spelare helt saknar uppvaktning. Foto: TL

Johan – och för den delen samtliga Haikspelare – var både besviken och imponerad efter matchen. Det egna spelet gick i baklås mot en motståndare som var bäst på allt. Delary hade ett härligt tempo, spelade såväl aggressivt som tekniskt och finurlig.

Redan efter två minuter rann Delarys duktige högerfoward Chris Möller igenom sedan Hordaförsvaret lämnat en stor blotta till vänster. Möller nätade säkert.

Det var förstås rena mardrömsstarten för Horda, som sett taggat ut på uppvärmningen och hade bestämt sig för en taktik som verkade bra.

Två minuter senare fällde Henric Jönsson en motståndare med straff som följd. Den räddade Johan ”Landberg” Johansson på ett fenomenalt sätt och höll därmed kvar Horda i matchen. Hoppet fanns även om hemmalaget fullkomligt spelade ut sina gäster. ”Landberg” gjorde en rad fenomenala parader och tack vare det kunde hemmalagets halvtidsledning begränsas till 1-0.

En viss skärpning hade dock märkts i slutet av första halvlek men det som inte fick hända, just detta hände 8 minuter in på andra halvlek. Henric Jönsson orsakade onödigt ännu en straff och den här gången gjorde Martin Almén inget misstag, 2-0. Mot ett alltmer uppgivet Horda blev utskåpningen fulländad när Chris Möller gjorde sitt andra mål och Adam Nyqvist sitt första.

– I dag var första gången vi mötte ett lag som var klart bättre än vi, det har jag inte tyckt innan trots förlusterna. Därför är inte den här förlusten lika svårsmält som den mot Furuby senast, sa Johan, som ger plusbetyg till målvakts-Landberg.

– Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Matchen hemma på fredag mot Grimslöv måste vi bara vinna, inte minst av prestigeskäl. Jag har ju tidigare tränat Grimslöv och Torsten har spelat där.

Bra i bedrövelsen var att ingen spelare ådrog sig avstängningar inför Grimslövsmatchen. Varningar i går till Lavesson och Jönsson.

Laget: Johansson – Gustafsson Ph, Johnsson, Elmblad A, Skenning – Jönsson, Lundahl, Lavesson – Elmblad J – Arvidsson, Widerberg , avb: Tuvesson, Gustavsson E, Tan Bui.

Domare: Amir Jusic – hade inga problem.