Horda hade serieledarna i gungning men föll i slutmunten

Horda var nära att svara för en jätteskräll när man borta spelade helt jämnt med serieledarna Hovshaga. Men till slut blev det ändå en tung och snöplig förlust 1-2, trots ledning med 1-0 en bit in i andra halvlek.

Henrik Jönsson nickar inlägg, men utan resultat.

Henrik Jönsson nickar inlägg, men utan resultat.

– Detta Horda var ett helt annat lag än det vi mötte i premiären i våras. Den här Hordauppställningen, om ni haft den hela våren, kunde haft typ 18 poäng.

Hovshagas tränare, hordabördige Peter Hultqvist, drog en lättnadens suck efter att hans lag slagit Horda med 2-1, segermålet inprickat två minuter före slut.

– När jag såg er laguppställning förstod jag att jag måste inpränta att det inte var samma gäng vi mötte och slog med 7-0 i våras. Men de mina fattade inte, inte förrän ni gjorde 1-0, då blev det fart på Hovshaga…

Trösterika ord , men knappast till någon glädje för Horda. Jo, kanske lite….

Tränare Johan Nilsson: -Vi gör en bra match mot ett Hovshaga som har bollen mest medan vi har de bästa omställningarna. Men vi kommer aldrig åt bollen riktigt mot deras femmmannamittfält. Förlusten är bitter och därför är det bara sex poäng som gäller nu i de två sista matcherna före uppehållet, närmast Ingelstad hemma på fredag.

Första halvlek bjöd inte på så många chanser men hård kamp i värmen. Mållöst i halvtid mot ett konfunderat hemmalag bådade gott.

Och bättre skulle det bli när Carl Rydh, inlånad via farmarklubbsavtalet, forcerade in 0-1 bara tre minuter in på andra hallvlek efter viss kalabalik hos ett stressat Hovshaga.

Glädjen varade i en kvart tills Pontus Rudenius omarkerad bredsidade in kvitteringen. Länge såg det hela ut att bli oavgjort – båda lagen skapade halvchanser. Men i 90:e minuten kunde Erik Förander lugnt göra 2-1 – och så var den kvällen förstörd.

Precis innan detta segermål hade Horda två chanser på ledningen, men millimetrarna var inte på rätt sida.

Carl Rydh i försvaret, liksom Martin Johnsson och Franz Jarl, men även Daniel Skenning ,innan han tröttnade, gjorde plusinatser. På mittfältet var Johan Elmblad dominanten tillsammans med Eric Gustafsson, medan det var lite tunnare framåt.

Den här kvällen ger ändå visst hopp om framtiden. Och på fredag är Gullden och Lundahl tillbaka efter avstängningar. Å andra sidan är Eric avstäng efter en varning, hans tredje. Och man undrar ju hur han mår efter att ha fått bryta matchen efter en kanonhård boll mitt i ansiktet från tre meter.

Varningar till Rydh och Eric.

Horda AIK: Johansson – Skenning , Johnsson, Sundell Jack, Jarl – Gustafsson, Elmblad, Rydh, Jönsson – Widerberg, Sundell Jeff – avb: Lavesson, Tan Bui, Felander, Arvidsson (alla spelade) samt Johan Nilsson (ej inhopp).

Domare:Ola Nicklasson – pedagogisk, inga problem.

Carl Rydh forcerar in Hordas senasationella ledningsmål i andra halvleks upptakt.

Carl Rydh forcerar in Hordas senasationella ledningsmål i andra halvleks upptakt.

Jeff Sundell är på väg att få friläge, men Hovshagas lille vänsterback hindrar i sista stund.

Jeff Sundell är på väg att få friläge, men Hovshagas lille vänsterback hindrar i sista stund.