Oavgjort efter bra insats i Liatorp

Efter 1-1 borta mot Liatorp har Horda nu tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Tendensen är tydligt positiv och när spelarna på onsdagskvällen skildes åt inför sommaruppehållet, var framtidstron stark: Vi fixar nytt kontrakt i höst!

Horda har tagit ledningen med 1-0 och spelarna gratulerar varandra

Horda har tagit ledningen med 1-0 och spelarna gratulerar varandra

Horda kom till spel med ett rejält ommöblerat lag på grund av avstängningar och annan frånvaro. Men de 14 i truppen tog sitt ansvar och var efter en jämn och kampfylld match på väg att ta en skrällseger.

Redan efter två minuter var Johan Elmblad nära att näta efter ett fint inlägg från Lavesson. Liatorp hade också sina chanser men ett storspelande försvar och målvakten ”Landberg” Johansson var omutliga.

I den 39:e minuten kunde Johan Elmblad elegant rulla in 0-1 sedan Gustav Felander i kamp med målvakt och mittback, krigat till sig bollen vid straffområdeslinjen och med ett finurligt tillbakaspel friställt Johan.

En kvart in i andra kom hemmalagets kvittering sedan Yosseff Less fått en tå på ett flackt högerinlägg. Kändes lite onödigt, men inte helt orättvist.

Efter det hårdnade spelet till och division 4-domaren Robert Dragan fick

visa både gula och röda kort i mängder. Mest disciplin visade Horda, medan hemmalaget fick två man utvisade – något man tyvärr inte kunde utnyttja. Närmare än ett bortdömt mål kom man inte. Det var duktige Andreas Elmblad som nickade bollen i mål efter en Lavessonfrispark.

– Jag kan inte se att jag var offside. Jag var noga med att dra mig bakåt för att komma ur offside, sa Andreas besviket efteråt.

När slutsignalen kom var det en befrielse för hemmalaget som kämpat på med bara åtta utespelare sista tio.

Johan Nilsson, tränaren, var ganska nöjd efteråt:

– Vi är mycket vassare än Liatorp och har ett bra försvarsspel, men att vi ändå tappar vår ledning – tja, det är ju precis som i så många tidigare matcher.

Något att jobba på i höst…

För plusinsatser i Horda svarade ”Landberg”, försvaret med Carl Rydh som dirigent, liksom mittfältarna Jakob Gulldén och Robert Lundahl och anfallsparet Felander/ Elmblad.

Laget fråm start: Johansson – Gustafsson Ph, Elmblad A, Rydh, Jarl – Gustafsson C, Gulld´en, Lundahl, Lavesson – Bergdahl, Elmblad. Avb: Felander, Unbäck, Olofsson (alla spelade),

Hemmalagets ledare Arne Pettersson, säger sig vara förbluffad över att Horda ligger i bottenregionerna med det spel som presteras – samma sak har fyra andra motståndartränare sagt på sistone , så visst finns det hopp.

Hemmalagets bästa var pigge forarden Youseff Less, som dock blev utvisad, och Linus Ekström.

Varningar i Horda till Eric G, Olofsson, Elmblad A och Bergdahl.

Andreas Elmblad prickar in segermålet med en nick...trodde vi. Men asisterande domaren Christer Andersson var säker: offside. Andreas var lika säker på motsatsen

Andreas Elmblad prickar in segermålet med en nick…trodde vi. Men asisterande domaren Christer Andersson var säker: offside. Andreas var lika säker på motsatsen

Lagkaptenen för kvällen, Johan Lavesson, gjord en ny fin match och låg bakom flera farligheter med sina inlägg och frisparkar

Lagkaptenen för kvällen, Johan Lavesson, gjord en ny fin match och låg bakom flera farligheter med sina inlägg och frisparkar