Horda knockades av tre snabba

Tre lite onödiga mål i baken första halvtimmen. Det blev övermäktigt för Horda hemma mot Delary/Pjätteryd (1-3). Men den andra halvleken tog hemmalaget i alla fall hem, dock utan att vara nära att komma ifatt de snabba och säkra gästerna. Reducering i 84:e minuten genom Robert Lundahl.

Här börjar motgångarna. "Landberg" har tvingats lämna en retur som Delary/Pjätteryds specielle måltjuv, Chris Möller, vaket håller sig framme på och sätter i mål

Här börjar motgångarna. "Landberg" har tvingats lämna en retur som Delary/Pjätteryds specielle måltjuv, Chris Möller, vaket håller sig framme på och sätter i mål

Med utspelningen i Delary i våras (0-4) i minnet var det ett lite för respektfyllt Horda som till en början visade sig på banan. Det syntes direkt; ingen sprang, ingen tacklade, stillastående spelare fick passningarna.

– Den första halvtimmen var vi inte alls med i matchen, sa mittfältaren och lagkaptenen för dagen, Jakob Gulldén efteråt.

Gästerna gjorde mål i den 8:e minuten redan, när det speciella hordaspöket Chris Möller lade in 1-0 sedan Landberg tvingats lämna retur.

Pressen fortsatte och i 20:e minuten dömdes straff sedan Martin Johnsson försökt göra en glidtackling innanför straffområdet.

– Jag tycker den är korrekt, min tackling, jag spelar på bollen, säger Martin.

Domaren Lars-Olof Fransson:

– Jovisst, men han kapar fötterna också. Solklar straff!

Den lägger duktige Pierré Göransson säkert i mål, Landberg bortfintad.

Redan nu börjar Horda resignera. Inte ett vettigt anfall noteras, alltmedan backlinjen får kriga för att hålla målet fritt. Sedan en Delaryspelare kapats två gånger på sin väg fram blir det frispark och den lägger Kristoffer Göransson in medelst en markkrypare som lurar Landberg. Vid det laget hade det börjat regna så bollen var hal som den värste politiker…

– Vi är helt enkelt för dåliga hela första halvlek, säger ytterbacken Franz Jarl uppriktigt.

I andra ser det lite bättre ut. Delary bevakar mest, men Horda satsar framåt och spelar inte alls tokigt , dock utan att få till så mycket i chansväg. Delary/P sticker emellan och Landberg får svara för ett par idioträddningar.

I 78:e minuten får Martin Johnsson sin andra varning sedan han fått en diskret eftersläng av nämnde Möller, vilket gjorde att Martin gick fram och knuffade till denne i ilska. Varning förstås och därmed lindrig utvisning.

Men Horda gav sig inte och sex minuter före slut satte Johan Elmblad ett djupledsstick till Robert Lundahl och denne chippade kallt in reduceringen. Sedan var det faktiskt bud på ytterligare reducering, men i praktiken var allt för sent.

Trots förlusten lever hoppet. Resultaten i övriga matcher var positiva för Horda.

I Horda var saknaden skriande efter både Henric Jönsson och Johan Lavesson (bortrest resp sjuk) , liksom efter en naturlig och snabb forward. För tappra insatser svarade ändå Andreas Elmblad, Robert Lundahl och Johan Elmblad.

Match mot denne skribents gamla moderklubb IFK Grimslöv på lördag. Förlusten mot dem hemma i våras kändes onödig – dags för revansch, något som underlättas av tillrest publikstöd. Klar poängchans finnes.

Laget mot Delary/Pjätteryd: Johansson – Gustafsson Ph, Elmblad A, Johnsson , Jarl – Kadiric, Gulldén, Lundahl, Gustafsson E – Widerberg, Elmblad J. avb som alla spelade: Unbeck, Bengtsson, Tan Bui.

Varningar: Martin Johnsson (2 st ojust spel, dvs lindrig utvisning och avstängd nästa match) Widerberg, ojust spel, Gustafsson E , ojust spel, Gulldén, samma, liksom Elmblad A.

Domare Fransson assisterades av Batic och Kaltak från Hillerstorp.