Nye tränaren siktar på serieseger

Hordas nye tränare, Roy Gunnarsson, kommer knappast till ett dukat bord inför nystarten i division 6.

Fem av de bästa och viktigaste spelarna har lämnat HAIK för att prova på division 4-spel i Bor SK.

– Men min målsättning är ändå serieseger, säger Roy.

Roy Gunnarsson ser med tillförsikt fram mot division 6-säsongen (Foto: Torsten Lindberg)

Roy Gunnarsson ser med tillförsikt fram mot division 6-säsongen (Foto: Torsten Lindberg)

Sedan Johan Nilsson tackat för sig efter en och en halv säsong i Horda AIK rekryterades Växjöbon Roy Gunnarsson, 45 år, som ny tränare till klubben. Därmed har man knutit upp en rutinerad tränarprofil inför omstarten i division 6.

En svår knäskada gjorde att spelarkarriären blev alltför kort för den lovande forwarden, sedemera liberon. Åby/Tjureda, Moheda och en kort sejour i Älmeboda var allt som hanns med – många hade annars spått en elitkarriär för Roy.

Tråkigt, javisst, men Roy satsade på tränarjobbet istället , bredvid sitt ordinarie jobb som skötare inom psykiatrin, just nu som nattarbetande på ett LSS-hem, Skåningegård. Innan han kom till Horda har klubbarna varit, bakifrån räknat : Furuby IF, Västra Torsås IF, Åseda IF , Fagerhult, Urshult, och Östers ungdomslag P 94.

Varför Horda:

– Som tränare för Furuby mötte jag ju Horda i fjol och tyckte det var ett lag som spelade trevlig fotboll. Hela föreningen såg stabil ut och planen var den bästa i hela den division fem-gruppen. Hela anläggningen är för övrigt välskött och ändamålsenlig, säger Roy.

– Det är trevligt att vara här och vi har trevligt tillsammans, även om det varit lite tunt med spelare på försäsongsträningen. Trots det stora tappet av spelare till Bor, tycker jag vi kan få ihop en slagkraftig startelva. Jag menar, spelar man i division sex ska målsättningen alltid vara att vinna serien.

De som något chockartat och överraskande drog till Bor är Robert Lundahl, Johan Johansson, Johan Lavesson, Fredrik Unbäck och Johan Elmblad – en rutinerad kvintett. Men istället har en rad nya spelare sökt sig till klubben, både unga och gamla. Och de verkliga stöttepelarna har stannat kvar.

Det kan tilläggas att Roys favoritlag (ja, utöver Horda AIK, då alltså) är Liverpool och den mest fulländade spelare han sett är Messi i Barcelona.

Lycka till säger vi. Seriepremiären äger rum borta mot Angelstad på skärtorsdagens kväll och hemmapremiären infaller fredagen den 29 april mot Somaliska.