Nyförvärv gladde

Horda vann hemmapremiären mot nya laget Somaliska UF. 3-0 blev det efter en ganska fartfylld och kampfull match, där nyförvärven Sorin Marin (2 mål) och Philip Berndtsson svarade för målen. – Det kunde blivit större siffror om vi gjort det lite enklare för oss, säger tränaren Roy Gunnarsson.

Här sitter tvåan! Sorin Marin, till höger med vänstersidan mot kameran och med inte så mycket hår, har kommit högst och nickar in bollen efter "Abbes" fina hörna.

Här sitter tvåan! Sorin Marin, till höger med vänstersidan mot kameran och med inte så mycket hår, har kommit högst och nickar in bollen efter "Abbes" fina hörna.

Roy var ändå ganska nöjd efter den klara segern. Somaliska, som nu gjorde sin första bortamatch, körde lite vilse och inte började uppvärmningen förrän en kvart innan start , innehöll flera hyfsade spelare och hade en trevlig publik med sig från Växjö ( dessa applåderade exempelvis när denne speaker önskade lycka till i det nya landet).

– Konceptet med oavgjort borta och seger hemma är inte så dumt, och vi följer ju det så här långt. Men jag tycker ändå inte att vi tar jobbet riktigt så som vi borde, vi borde till exempel ha rullat boll enklare mot det här motståndet, säger Roy.

Efter 10 minuter tilldömdes Horda en straff som Sorin Marin säkert satte i målvaktens högra hörn. Spelet var sedan övervägande Hordas, men efterhand kom Somaliska in i matchen och stack upp.

Nyttiga nyförvärv som efteråt var gladare än de ser ut: Philip Berndtsson , th, och Sorin Marin - båda målskyttar.

Nyttiga nyförvärv som efteråt var gladare än de ser ut: Philip Berndtsson , th, och Sorin Marin – båda målskyttar.

Två minuter in i andra halvlek lade ett tredje nyförvärv, den snabbe forwarden (från Hovshaga) Mohammed Abdi en perfekt hörna som Sorin nickade in. Samme Mohammed Abdi sprang sedan igenom och skulle just göra mål när Somaliskas mittback avvärjde med handen och förstås blev utvisad av rutinerade domaren Lennarth Svensson.

I det laget var det upplagt för hemmavinst och när högerbacken Philip Berndtsson (fd Bor) krönte en bra insats med 3-0 målet, var saken klar.

Horda hade också ett 4:e mål inne (Sorin igen) , men det dömdes bort för offside.

– Philip gör ett jättebra jobb, honom är jag verkligen nöjd med, liksom Jarl, Marin och tänk så kul att Simon Haglund kan hålla nollan mot forwards som inte var alls tokiga, säger Roy.

Laget från start: Haglund – Berndtsson, Marin, Montero, Persson – Johnsson, Gulldén, Jarl, Stoica – Widerberg, Abdi , avb: Dahl, Sandin, Nicolae, Olofsson, Jonasson.

Varning till Olofsson (ojust spel).