Horda gjorde en bragdmatch i ösregnet på Värendsvallens konstgräs när man klarade 2-2 mot serieledande toplaget Rejban.

Växjögänget, mest bestående av en rad fd talanger med förflutet i Öster , t ex fd USA-halvproffset John Sallhag, blev ordentligt frustrerade när Hordas rutinerade manskap kunde hålla huvudena kalla och jämna steg och till och med vara nära att vinna.

Mörkt och regnigt, men kvällen blev ändå ljus för Horda. Här drar Sorin Marin till med en frispark, som dock blir resultatlös

Mörkt och regnigt, men kvällen blev ändå ljus för Horda. Här drar Sorin Marin till med en frispark, som dock blir resultatlös

I och med det oavgjorda resultatet mot Rejban, som tillsammans med Vislanda redan är klara för uppflyttning, har Horda spelat 2-2 mot båda de suveräna topplagen.

– Är jättenöjd med samtliga. Det är en kanoninsats vi ser ikväll, menade Roy Gunnarsson, Hordatränaren, som gjorde det bästa av situationen och coachade bra efter flera återbud.

Rejban är en kul klubb, med exallsvenske Håkan Kronberg och historiedocenten Lennart Johansson, fd Raketen, som tränare. Och visst spelade det vita hemmalaget bra och tempofylld fotboll i ösregnet, dock bättre framåt än bakåt. Men det blev problem mot ett rutinerat Horda, vars äldre spelare mestadels var både snabbare, hårdare och smartare – och dessutom mindre gnälliga.

Rejban tog dock ledningen redan efter 13 minuter när ett fint anfall resulterade genom förre A-lagsspelaren i Öster, senare collegeproffset i USA, John Sallhag. Han var förstås överlägsen alla på plan rent tekniskt men också den gnälligaste och mest oblanserade – och till slut försvann denna forna talang in i ett svart hål efter att ha tampats med ”Bus” i över en timme.

Bara en minut efter baklängesmålet kvitterade Henrik ”Kalle” Karlsson. Han fick bollen relativt ouppvaktad 20 meter från mål, lade kulan till rätta och klippte in bollen i krysset.

– Jo, jag fick ju lite tid på mig och siktade faktiskt, sa ”Kalle” , som i höst gjort comeback och med sin snabbhet och målsine blivit en stor tillgång.

Horda tog sedan över och spelade klokt och pressade hemmalaget. Därför kom det som en kalldusch när Rejbans duktige Jonas Wallentin nådde högst på hörna och nickade in 2-1. Repliken lät inte vänta på sig. På en lång frispark nckade Erik Gustafsson in 2-2.

– Vi rörde oss framåt på denna den finaste frispark Jakob slagit i år, så till slut var jag utan markering och kunde styra in bollen, säger Erik, som i övrigt gjorde ett strålande jobb på mittfältet.

Andra halvlek blev ännu mer fartfylld än den första, som möjligen var den bästa halvlek som spelats i år i div 6. Båda lagen var duktiga, skapade chanser och satte till rejält. Hemmalaget klarade dock inte mentala pressen att man MÅSTE vinna mot mindre kvalificerade motståndare, utan började tjafsa med domaren och fick förstås den värste gnällspiken (ja, efter Sallhag, då) , Karl David Johansson, utvisad. Han lär senare bli rapporterad för en massa okvädningsord, liksom Rejbans lagledare direkt efter matchen för ett verbalt utfall när domaren gick förbi.

Horda gjorde en stormatch och spelarna och vi ledare var väldigt nöjda efteråt. För jättefina insatser i ett lag där alla skötte sig fint, svarade Simon Haglund, Gulldén, Berntsson, ”Bus” Bengtsson, och mittfältarna, inte minst Melkstam och Jönsson. Roberto Montero gjorde en fin comeback, liksom ”Abbe” Abdi.

Forwards Marin och Karlsson slog till när det gavs lägen. Dahl var bra sista 20.

Gulldén, Gustafsson, Montero och Henrik Karlsson fick varningar.

Laget från start: Haglund – Montero, Gulldén, Berntsson, Bngtsson – Gustafsson, Melkstam, Jönsson, Abdi – Marin, Karlsson H avb: Dahl , spelade, Mahamud.

Bra domare, bara någon enstaka fördelsmiss: Ali Ramadani, Växjö.

Målskyttar mot Rejban, Erik Gustafsson (2-2 på nick) och Henrik Karlsson (1-1 på ett skott i krysset)

Målskyttar mot Rejban, Erik Gustafsson (2-2 på nick) och Henrik Karlsson (1-1 på ett skott i krysset)