Bortapremiären mot FC Peking i Lanna blev en dramatisk historia.

Efter ett till synes hopplöst underläge, 0-3 redan efter 21 minuter, kunde Horda fixa en poäng sedan Roberto Montero kvitterat till 5-5 i slutsekunderna.

0-3 blev 5-5 efter kämpamatch

Tvåmålsskytten Roberto Montero (th) och backen/mittfältaren Niklas Sandin tillhörde frontfigurerna i matchen.-

Tvåmålsskytten Roberto Montero (th) och backen/mittfältaren Niklas Sandin tillhörde frontfigurerna i matchen.-

Matchen på Jarlavallen blev knallhård och jämn.

Spelande tränaren Sorin Marin valde att starta med en toppad och ”säker” backlinje, något som inte riktigt lyckades eftersom det omgående blev mål för hemmalaget (6 min). 10 minuter senare råkade Albin Pettersson komma åt vristen på en motståndare varpå domaren Marinko Garic dömde straff – 2-0.

Ännu dystrare blev det 21 minuter senare då trean satt bakom den något övergivne målvakten Freddy Jarl.

Vid det laget var det dags att överge den ursprungliga taktiken. Hoppet tändes när Henrik Karlsson reducerade genom att utnyttja ett missförstånd i Pekings försvar. Men bara några minuter senare drogs rullgardinen ned (befarade vi) när hemmalaget gjorde 4-1. Strax före paus jobbade sig jätteduktige Carl Dahl fram och drog till med sin vänster i nättaket till halvtidsresultatet 4-2. Och lite hopp.

I andra halvlek tvingades Freddy till en jätteräddning redan efter 2 minuter och sedan radade hemmalaget upp chanser, men tur och skicklighet, och målstolparna, höll målet fritt. Istället gjorde Roberto Montero 3-4 när en halvtimme återstod och med bara sju minuter kvar klämde Mito Stoica in 4-4. Dessförinnan hade Horda haft flera chanser att kvittera sedan man effektivt rullat upp Pekings försvar.

Peking var ilskna över den tappade ledningen och startade en enorm forcering mot ett alltmer pressat Horda. Just som allt såg ut att ordna sig drog Daniel Wärme till från 25 meter och ordnade 5-4.

Bittert…men det fanns ett par tilläggsminuter att vifta på. Roberto, som på slutet spelade mittback och hade blivit däckad efter en ful tackling, kom in i matchen igen sedan han fått gå av plan. En halvminut senare lyckades Henrik Karlsson rutinerat ordna en frispark, som Jakob Gulldén lade in i smeten. Bollen touchade någon innan den hamnade hos Roberto som resolut klippte till på volley. 5-5 och härliga glädjescener i HAIK.

Strax efteråt gick slutsignalen för besvikna hemmaspelare och desto gladare HAIK-are.

Segersången ljöd härlig i det minimala omklädningsrummet. Det oavgjorda resultatet kändes som en seger.

Horda från start: Jarl – Sandin, Tabakovic, Gulldén, Marin – Karlsson H – Haglund, Montero, Stoica, Dahl – Johansson T. Avb: Wall T, Berisha, Nilsson F, Pettersson A, Jonsson D.

Varning : Sorin Marin.

Alla gjorde en kämpamatch men överraskande duktiga var backarna Fredrik Nilsson och Tobias Wall och förstås mittfältarna Roberto Montero och Carl Dahl.

Hemmapremiär mot Dörarp fredagen den 11 maj. Kom och se vårt ”nygamla” Horda AIK