Bra match mot Dardania

Bortamatchen mot svåra Dardania på konstgräset i Värnamo slutade med förlust 2-5 . Men än en gång gjorde Horda en bra andra halvlek, som slutade 1-1.

– Ni gjorde en fin match och spelade bra berömde Dardaniacoachen Shpetim efteråt.

Onödig straff efter 2 minuter, en riktig kalldusch, 1-0

Onödig straff efter 2 minuter, en riktig kalldusch, 1-0

Eftersom det varit stökigt i ett par matcher med Dardania hade Smålands fotbollsförbund skickat en kontrollant och en toppdomare från Växjö , Mattias Söderman. Matchen blev dock hur lugn som helst.

Horda ställde ett nästan ordniarie lag på benen men överrumplades direkt av de snabba hemmaspelarna. Freddy i målet avvärjde ett friläge efter en minut men en minut senare kapade Mito Stoica onödigt en Dardaniaspelare med straff som följd. Blivande fyramålsskytten Armend Gashi satte den i mål. Bara 90 sekunder senare svarade Horda för ett drömanfall. Bollen passades 15-16 gånger mellan olika spelare utan att Dardania rörde bollen och allt avslutades med ett kanonskott av Philip Berntsson, ribba in, fram till 1-1.

I 10:e minuten återtog Dardania ledningen men strax efter var Horda nära att kvittera igen. Ännu ett fint anfall avslutades med en nick av Philip , en knallhård sådan som dock tog i ribbans underkant och ut.

Ytterligare två mål av Gashi innebar underläge 4-1 i halvtid. I det läget satsade Haik på fem man på mittfältet och bara en forward. Denne ende, Albin Pettersson, jobbade fram bollen till friläge för Jakob Gulldén som kallt rullade in 2-4.

Senare hade Horda ännu ett mål inne, men ”Ali” Niculae ansågs ha stämplat målvakten när han forcerade in Widerbergs fina inlägg.

När 5-2 kom en kvart före slut var det tungt, men Horda kämpade in i det sista och gjorde en bra match.

Flera positiva insatser noterades: Fredrik Wall, Jakob Gulldén, Philip Berntsson, Fredrik Nilsson, Freddy Jarl och Johan Lavesson för att nämna några.

Hoppet om en seger kvarstår i högsta grad inför måndagskvällens match mot Ljungby FC på Munkavallen. I och med den är vårsäsongen över, men träning den 20 juni och eventuell internmatch den 26 juni, följer.

Laget från start: Jarl – Stoica, Gulldén, Jauernig, Dahl – Niculae, Berntsson, Widerberg, Lavesson – Pettersson, Marin . avb som alla spelade: Wall F, Wall T, Jonasson T, Nilsson F och Power Pau.

Publik:25.

Mycket bra domare: Mattias Söderman, Växjö

Freddy avvärjer en hörna. Mycket att göra för målvakt den här kvällen