Horda vann årets sista halvlek

Det annars ganska dystra fotbollsåret 2012 slutade med en målexplosion från Horda AIK:s sida.

Hela 4 mål tillverkades i årets sista halvlek, men då var det så dags eftersom gästerna Ljungby ledde med 5-0 i halvtid.

Ljungby gör mål på straff.

Bortamatchen mot Ljungby fick spelas på hemmaplan eftersom Ljungby bara kunde erbjuda ”hemmamatch” i Hamneda. Ljungby kom sent till matchen men det verkade inte hindra tabellfyran, som gjorde fem mål i första halvlek, delvis på grund av markeringsmissar i Hordas försvar.

Med åtta mål insläppta näst senast och sju mål senast var målsättningen i halvtid att bara släppa in max sex i denna årets sista match. Något som lyckades och inte bara det – plötsligt lossnade målfabrikationen.

Direkt efter avspark i andra halvlek nickar Martin Wall elegant in 1-5 på ett lika elegant nickpass från Albin Pettersson. Visserligen sticker gästerna emellan med 1-6, men sedan är det bara Horda. I 77:e presenterar sig näste broder Wall (Tobias) som kallt frispelar Henrik Karlsson, uppflyttad i kedjan, som gör 2-6. Samme Karlsson gör sedan 3-6 på en frispark som målvakten kniper just efter den passerat mållinjen. Spelande tränaren Sorin Marin gör 4-6 efter hörna i 88:e, men närmare än så kom inte ett hårt spurtande Horda mot de tröttkörda gästerna.

– Skönt att vi kunde avsluta så här, menade killarna efteråt. Säsongen har ju annars inte varit så framgångsrik – sista plats i serien och den resultatmässigt sämsta säsongen sedan 1986.

Bäst betyg den här söndagseftermiddagen förtjänar Henrik ”Kalle” Karlsson, backen Fredrik Nilsson (säger att den här återkomsten var sista säsongen?), målvakt Simon Haglund och förstås, den genomgående bäste, snabbaste, slitstarkaste och mest träningsvillige i laget – Karl Dahl.

Sista matchen säger sig även trotjänaren Henrik Bengtsson och i år återkomne Tobias Johansson ha gjort – men det har dessa sagt tidigare.

Laget från start: Haglund – Wall F, Karlsson H, Bengtsson H, Nilsson F – Wall T, Gulldén, Montero, Dahl – Pettersson A, Wall M . avb, alla med minst 20 min: Power Pau, Karlsson O, Jonasson T, Johansson T, Marin.

Varningar: Wall F, Dahl.

Ljungby hade planens bäste i Zaki Omer, 3 mål.

Bra domare: divsion 3-meriterade Hans Eng, Älmhult.

Publik:20

Horda kommer alltså sist i tabellen med endast fem poäng och det manar till många eftertankar vad gäller träningsmängd, nyrekrytering, föryngring, ledning och allmän satsning. Vad gäller plan- och arrangemang tycker nästa alla lag att Horda är klart bäst i serien.

Allt tyder på Horda AIK är med på arenan igen nästa vår.

Spelare, styrelse och lagledning tackar för publikstödet detta motiga år – och ett hjärtligt tack till alla spelare och funktionärer som helt ideellt har kört många mil och lagt fritidstimmar på Horda AIK.

Ett stort tack också till våra välvilliga sponsorer samt till kiosk- och städpersonal.

Och till Bo-Göran, vilken som waterboy utlovat en snar comeback så snart hälsan medger.