4-0 lovar gott inför premiären

I sista träningsmatchen , den mot Värnamo Södras vältrimmade juniorer, föll bitarna på plats. – Jag är nöjd. Allt går framåt, sa Shpetim Bushati efter vinsten med 4-0 på Gröndals konstgräs.

Mito Stoica krutar på med en frispark som får V Södras juniorer att ducka. Inget mål den gången, men en tekniskt fulländad vristspark. Lite senare gjorde dock Mito mål med en tåfjutt.

Mito Stoica krutar på med en frispark som får V Södras juniorer att ducka. Inget mål den gången, men en tekniskt fulländad vristspark. Lite senare gjorde dock Mito mål med en tåfjutt.

Horda chocköppnade och gjorde 1-0 redan efter 3 minuter då Mattias Lundin snyggt skarvade in ett inlägg från höger. Sedan visade både Horda och de talangfulla juniorerna prov på både teknisk fotboll men också mycket kamp och vilja. Några odisciplinerade grejer av Hordaspelare störde bilden. Domaren Mats Bark Andersson höll dock matchen i ett säkert grepp och delade ut många kort.

Muhammedi Reza gör elegant 3-0.

Muhammedi Reza gör elegant 3-0.

1-0 stod det i halvtid och sista 45 tog Hordas tyngd ut sin rätt. 2-0 gjorde Mito Stoica som forcerade in sin egen retur efter nick som målvakten räddat och senare gjorde vår import från Teheran, Muhammedi Reza både 3-0 och 4-0.

– Jag tycker vi blir bara bättre när det gäller fysik och lagsamarbete. Även det tekniska är bra, men ännu måste vi jobba en del med lagdisciplinen, säger Shpetim.

Han vill framhålla målvakten Simon Haglund och backen David Carlsson.

– Jag tror aldrig det har hänt tidigare att jag hållit nollan i Hordas tröja, sa Simon.

David är en av flera spelare som blommat ut efter tre månaders stenhård träning. Detsamma gäller Stoica, Berisha och Mattias Lundin. Sorin hänger fint med trots sina 43 år, bröderna Wall är kvicka och lätta och Karl Dahl gör många kvalitetsingripanden. Och ”nyförvärven” från andra länder kan saker som man bara lär sig på ett visst sätt.

– Hemma i Teheran spelade vi fotboll från klockan 6 på morgonen och slutade inte förrän 11 på kvällen. Det var det enda man gjorde, säger gymnasiestuderande Muhammedi Reza.

I veckan som kommer, dvs v 17 är det träning både tisdag och onsdag. Seriepremiären sker programenligt på fredag (26 april) och då på Munkavallens A-plan, som är fullt spelbar. Då kommer Lammhults BK på besök.