Skön lördag för Shpetim: Fint spel och stipendium

Lördagens store vinnare i Horda AIK var tränaren Shpetim Bushati. Dels fick han motta ett stipendium på 3000 kronor för sina mångåriga insatser för albanska ungdomar i och runt Värnamo, dels klarade hans lag Horda AIK oavgjort 1-1 i en träningsmatch mot en av seriefavoriterna, Araby.

Kallt... men stipendiet och Hordas spel värmde för Shpetim Bushati.

Kallt… men stipendiet och Hordas spel värmde för Shpetim Bushati.

Kulturstipendiet delades ut av NBV (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet i Jönköpings län) vid en ceremoni i Smålandsstenar. Direkt efter åkte Shpetim till Gröndal i Värnamo och coachade sitt lag.

– Det här var ett riktigt stort framsteg och bra för vårt självförtroende efter de stora förlusterna i tidigare träningsmatcher. Passningsspelet var bättre, försvarsspelet också liksom samspelet och lagandan, sa Shpetim efter den något stökiga matchen mot ett grinigt Araby.

– Vi hade fem viktiga spelare borta, därför var detta extra bra gjort.

Hordas första mål under Shpetims regim kom i den 9 minuten när Arman Ashtiati,18 år och asylsökande, krutade in 1-0 från 17 meter.

– Han var bäst idag, tillsammans med Mohammed Reza och David Carlsson, sa Shpetim.

I andra halvlek kvitterade Araby. Sedan blev gästerna gnälliga och dumma, vilket resulterade i flera utvisningar och varningar. Dessa påverkade dock inte utgången, då utvisad spelare får ersättas i träningsmatcher.

Andra bra insatser gjorde Simon Haglund och Karl Dahl, liksom Mito Stoica som säker mittback och lagkapten.