Dörarp blev för tunga i regnet

Horda kom till match med stärkt självförtroende efter vinsten senast. Men redan i första minuten brände Dörarp sin första heta chans. Efter detta jämnades spelet ut och båda lagen kämpade på bra. Dock var motståndarna välväxta och därmed blev de fasta situationerna farliga. Det var just efter en sådan som Dörarps första mål tillverkades. En retur på en hörna ramlade ner framför fötterna på gästernas gigant och tillika lagkaptenen Mattias Lanqvist. Inget misstag begicks och 0-1 var ett faktum. Efter detta blev det mycket spel på mitten och frånsett lite trolleri från Arman så var det mest kamp. I slutet av halvleken blev Valdes nerriven när han sprungit sig fri den efterföljande frisparken i farlig läge sköt Sorin tyvärr i muren. Gästerna hade en lobb som gick precis utanför ”ysset” som en viss Hordalegendar brukar säga.

Den stora händelsen under periodpausen var att Berthold kammade in lotterivinsten och därav bla. blev en tvättlina rikare.

Horda startade andra halvlek med en högre press och fick upp spelet. Pigge Armin drog på sig en varning i all iver. I 55:e minuten fick inbytte Marian öppet läge, dock rullades bollen strax utanför från snäv vinkel. Både Hordaspelaran och vädergudarna blev besvikna, svaret på detta blev att regnet började vräka ner. Efter detta tog Dörarp över och kunde utöka till med 2,3 och 4mål i 70,75 resp. 77:e minuten. Sen var matchen såklart avgjord. Tränare Shpetim framhöll Karl Dahl som Hordas främste. Publiken skulle nog inte ha klagat om som i förra matchen Horda hade tilldelats kort för överdrivet firande men så blev inte fallet.

Undertecknad som vikarierande speaker och skribent lyckades röra ihop det och annonsera Dörarps 5:e mål men detta var dock redan bortdömt för offside.

En extra eloge går till linjedomarna Tobias och Reimer Johansson.

Laget: Haglund, Asfar, Stoica (K), Carlsson, Dahl, Ashtiani, Reza, S Marin, Rakovic, Puscas, F Wall, Pettersson, A Marin, Hasnijeh, Berber

Ledare: Shpetim, Bo-Göran

Gult kort: Armin Rakovic (52)

Mål: Mattias Lanqvist (0-1, 0-2), André Alfredsson (0-3), Johan Karlsson (0-4)

Domare: Lennarth Svensson

Ca: 30 betalande