Dramatik när Horda skrällvann

Höstsäsongen började på bästa sätt när Horda överraskande vann borta mot Lammhult  (8 augusti). Efter mycken dramatik och kampvilja kunde vårt lag göra segermålet 3-2 med 3 minuter kvar.

– En fantastisk insats av hela laget, berömde Shpetim Bushati.

Horda chockstartade med att göra 1-0 redan efter 1 minut. Precis som i lördagens träningsmatch dundrade Karl Dahl in ett otagbart skott.

Horda chockstartade med att göra 1-0 redan efter 1 minut. Precis som i lördagens träningsmatch dundrade Karl Dahl in ett otagbart skott.

Norrvallas division 3-arena i Lammhult var vattensjuk men rutinerade domaren Ola Ekengren beslutade att den var spelbar.

Det tunga underlaget passade Hordas små och mer tekniska spelare bäst , något som syntes direkt. Albin och Valdes grävde fram bollen i offensivt läge och till slut hamnade den hos Karl Dahl som drog på med vänstern. Det sa bara svisch bakom Lammhults målvakt – och 0-1.

Resten av halvleken var Horda i större bollinnehav, men Lammhult skapade de hetare chanserna och Simon Haglund i målet fick göra flera kvalificerade räddningar.

Ledning i halvtid kändes bra och ännu bättre blev det 12 minuter in i halvleken när Armin Rakovic, som nu var med för första gången sedan maj,  kom igenom och iskallt lade in 2-0.

Samtidigt som Horda blev lite nöjda och aningen nonchalanta, så reste sig Lammhult. En pressad Simon Haglund skulle efter utrusning skjuta bort bollen men träffade en täckande Lammhultsforward så att bollen rullade sakta de 25 meterna in i mål, 1-2.

Tio minuter senare sköt Lammhult in 2-2 efter bristande markering och klungspel.

I det läget var både Shpetim och undertecknad allvarligt bekymrade och gick in för att klara oavgjort.

Men Horda hade den överlägset bästa konditionen (tack hårdkörningen på Vrigstadslägret) och medan Lammhult gick på knäna skapade vi flera lägen, varav det sista resulterade när Armand drog på ett fint skott som målvakten inte klarade.

Vild glädje – så vild för övrigt att två spelare i Horda fick varning för den ovanliga förseelsen ”överdrivet målfirande”.

Under de sista tre minuterna var det inga större problem med att hålla tätt och efteråt skallade segerjublet i Hordas omklädningsrum.

– Vi gör en taktiskt och tekniskt bra match. Det finns vissa markeringsmissar och andra tabbar, men i stort sett är vi det bättre laget och det mest konditionsstarka. Jag vill framhålla hela laget, inte någon enskild . Detta var en laginsats hela vägen, som gör att jag ser ljust på framtiden, säger Shpetim.

Ett nyförvärv presenterades i Horda, dit alltfler spelare nu söker sig: Alexander Marin, 14, har lämnat Bor via en sk ungdomsövergång. Han spelade 15 minuter och var med i avgörandet.

Laget: Haglund – Stoica, Marin S, Dahl – Carlsson D, Wall F – Ashtiani, Reza, Rakovic, Valdes – Pettersson. avbytare, alla spelade: Wall T, Hasnijeh, Marin A, Puscas, Afshar.

Varning: Valdes (överdrivet målfirande, 87), Reza (spelsabotage, hands, 52).

Utvisning , lindrig: Tobias Wall (ojust spel och överdrivet målfirande, 87 min, avstängd nästa match).

Kom och stötta i hemmamatchen mot Dörarp på måndag. Då är undertecknad på resa och andra håller i mina uppgifter.

Vilt jubel efter segermålet 3 minuter före slut.

Vilt jubel efter segermålet 3 minuter före slut.

Målskyttar är vi allihopa, fr v: Armand Ashtilani 3-2, Karl Dahl 1-0 oh Amir Rakovic 2-0

Målskyttar är vi allihopa, fr v: Armand Ashtilani 3-2, Karl Dahl 1-0 oh Amir Rakovic 2-0