Horda behåller tränare och satsar stort

Horda AIK gjorde igår (11 nov) klart med tränare för kommande säsong när klubbens  ordförande Andreas Lindahl och hittillsvarande tränaren Shpetim Bushati signerade ett ettårskontrakt.

Båda parter ser med tillförsikt fram mot nästa år. 

– Det kommer garanterat inte att bli någon sistaplats i sexan i alla fall. Allt ser faktiskt väldigt lovande ut, säger sportchefen Torsten Lindberg, som också förlänger, liksom assisterande tränaren Fredrik Wall.

Full fart framåt: Mellan 15 och 25 man deltar i Hordas träningar varje måndag under lågsäsongen. Nu satsar man på två lag i seriespel och har gjort klart med ledargarnityret. Längst till vänster Shpetim Bushati, som förlängt med ett år, längst fram med bollen spelande och assisterande tränaren Fredrik Wall. Bakom dem bl a Daniel Valdes (gult) Mendim Berisha och Johan Sandström.

Full fart framåt: Mellan 15 och 25 man deltar i Hordas träningar varje måndag under lågsäsongen. Nu satsar man på två lag i seriespel och har gjort klart med ledargarnityret. Längst till vänster Shpetim Bushati, som förlängt med ett år, längst fram med bollen spelande och assisterande tränaren Fredrik Wall. Bakom dem bl a Daniel Valdes (gult) Mendim Berisha och Johan Sandström.

Under de ”frivilliga” träningarna i Rydaholm under oktober och november, inomhus tills vidare, har ett trettiotal spelare deltagit.

– Shpetim är ju en fantastiskt duktig, välskolad och engagerad tränare som jag vet att flera klubbar har efterfrågat. Han har också den egenskapen att han drar till sig spelare till den klubb han verkar i. Därför har vi nu på gång 2-3 kvalificerade  nyförvärv, utöver ett antal återkommande motionsspelare och tonåringar som vill vara med oss. Samtidigt är två spelare som vi skolat under året iväg och provtränar med lag i högre divisioner. Vi får se hur det går för dem, säger Lindberg.

– Vi hoppas på en spelartrupp som innehåller 26-28 personer, tillräckligt för att även hålla ett utvecklingslag, som förr kallades B-lag.

– Det är ganska ovanligt i dagens läge att småklubbar utökar sin verksamhet, men faktiskt verkar det som om vi kommer att kunna göra det, säger Lindberg.

Ett träningsläger i Båstad är inplanerat 11-13 april, liksom deltagande i Hyundai Cup (tre matcher) och ett par inomhuscuper i Värnamo.

Utlottningen, bland spelare som betalat träningsavgiften och deltagit i seriespel, av två biljetter till Nou Camp och ligamatch med FC Barcelona 5 januari inklusive hotell ,vanns av Simon Haglund. Grattis!