Positivt i premiären

Horda var nära att skrälla mot division femlaget Åby/Tjureda i premiärmatchen av Hyundai Cup. Med tolv minuter kvar hade ett decimerat Horda 1-1 men sedan blev det för tungt. Förlust 4-2 till slut efter målkavalkad i slutet.

UUUT! Rött kort!!! Majid får lämna efter en brysk tackling, avstängd nästa match. Kanske matchavgörande mot Åby/Tjureda.

UUUT! Rött kort!!! Majid får lämna efter en brysk tackling, avstängd nästa match. Kanske matchavgörande mot Åby/Tjureda.

Ett Horda som tränat hårdare än någonsin och med flera nytillkomna kvalitetsspelare gjorde en absolut jämn match mot Åby/Tjureda. Om inte Majid Mahdawian gått lite för hårt fram och blivit utvisad i 50:e minuten kunde vi till och med vunnit.

Matchens spelades på Araby konstgräs och redan efter fem minuter tog Åby ledningen. Båda lagen spelade sedan till sig flera chanser men 1-0 stod sig till halvtid.

Under slutet av första halvlek visade det sig att Horda tog över mer och mer. När andra halvlek var fem minuter gamal åkte Majid helt riktigt ut. Det fungerade tydligen som stimulans för Horda för bara fem minuter senare kvitterade Sorin Marin med en riktig ”Marinare” , dvs ett skott, nu på frispark, från 30-40 meter rakt i mål. Fantastiskt… och femte gången det händer på tre år.

Gammal är äldst - och smartast. Sorin Marin, som här enkelt jagar i fatt en 20 år yngre motståndare, gjorde ett nytt drömmål på distans.

Gammal är äldst – och smartast. Sorin Marin, som här enkelt jagar i fatt en 20 år yngre motståndare, gjorde ett nytt drömmål på distans.

Nyförvärvet Bartek Krasowski skapade som ensam forward flera chanser; friläge, ribbskott och genombrott med passning inåt från kortlinjen. Det sistnämnda resulterade i mål i 85:e min när Johannes Widerberg skarvade in 2-4. Däremellan hade dock Åby gjort tre mål och punkterat matchen. Deras seger var trots allt välförtjänt.

Bäst i premiären, nye målvakten Jesper Svensson, nyförvärven Emil Ring, Erion Nishku, nämnde Bartek och Mito Stoica.

Nästa cupmatch spelas på konstgräs i Rydaholm, söndagen den 30:e mars kl 1400 mot Tolg. Kom och stötta!

Laget från start : Svensson – Wall T, Nishku, Stoica, Afshar – Ring, Sadeghi Hasnijeh , Mahdawian, Widerberg – Marin, Krasowski , avb, alla med: Power Pau, Marin A, Berisha.