Horda skrällde mot toppfavoriten Dannäs

Horda vann överraskande med 3-2 (1-1) mot tippade topplaget Dannäs SK vid seriepremiären på Munkavallen (29 april). Gästande lag var starkt, kom från div 5 och hade fina nyförvärv, men det hade Horda också – och var mer vältränade.

Två glada målskyttar i premiären . Tv Sorin Marin, långskottsexpert och , th, Bertek Krasowski, djupledslöpare med målsinne.

Två glada målskyttar i premiären . Tv Sorin Marin, långskottsexpert och , th, Bertek Krasowski, djupledslöpare med målsinne.

Matchen fördes i ett högt tempo och med rutinerade spelare i huvudrollerna i båda lagen. Båda lagen skapade flera chanser och de båda målvakterna Jesper Svensson, HAIK, och David Klaesson fick bekänna färg direkt.

Horda skojas om som Smålands sämsta lag på diverse sajter, men så är det kanske inte längre.

Efter några fina chanser som blivit resultatlösa, satsade veteranen Sorin Marin på ett långskott från 30 meter ur vänsterinneposition. Det lurade mv Klaesson – ett fantastiskt precisionsarbete av Sorin (med förflutet bl a i Dannäs, extra kul?).

Men Dannäs kvitterade på nick av duktige Sinisa Stopkra, en klasspelare, i 41:a minuten. Lite passivt i försvaret hos Horda.

Direkt efter halvtidspausen gjorde Hordas nyförvärv från FC Peking (Lanna), Bartek Krasowski,  2-1 på ett fint genombrott. Bartek är en snabb och naturlig forward, ett härligt tillskott till vår klubb.

Gamle storspelaren Marcus Clewåker, 38, kan fortfarande och gjorde 2-2 i 62:a minuten – ett fint avslut som stälde duktige Haikmålvakten Jesper Svensson, som i vanliga fall är hockeymålvakt, och som nu vikarierade föredömligt när Simon Haglund var krasslig.

Jesper Svensson är egentligen hockeymålvakt i Rydaholms SK, men gjorde ett fint jobb även som fotbollsmålvakt i Simon Haglunds sjukfrånvaro. Här boxar han bort bollen, men får å andra sidan Mostfa i bröstkorgen.

Jesper Svensson är egentligen hockeymålvakt i Rydaholms SK, men gjorde ett fint jobb även som fotbollsmålvakt i Simon Haglunds sjukfrånvaro. Här boxar han bort bollen, men får å andra sidan Mostfa i bröstkorgen.

Horda skulle dock dra det längsta strået. Till slut var vi starkare och mer uthålliga. Djupledsspelet regisserades av Erion Nishku och Johannes Widerberg och såväl Sorin som Philip Gustafsson och Bartek skapade chanser. Segermålet kom välförtjänst den 79 minuten när Bartek gjorde 3-2. Ett tröttkört och besviket Dannäs orkade sedan inte resa sig.

I Hordas omklädningsrum löd segersången. Härligt, tycker alla vi som mött så många nederlag under årens lopp. Men de sista skola varda de främsta, som vår duktige mittfältare/forward  och församlingspräst David Olsson, skulle ha sagt.

Tränare Shpetim, som också genomlidit många prövningar i vårt Horda , har alltid haft som mantra att ”en dag ska vi alla flyga” – och nu kanske det händer.

Han vill hylla alla 16 som deltog , men pressad får han ge plusbetyg som hamnar hos Bartek Krasowski, Majid Mahdewian, Karl Dahl och  Mostafa Afsher.

Dannäs ledare Christer Petersson är besviken på spelare.

– Inne i omklädningsrummet är de dessutom förbannade. Jag kan inte ge överbetyg åt någon, mer än möjligen vår målvakt David Klaesson. Det är inte roligt att förlora mot Horda, inte mot NÅGOT lag, men…

Horda från start: Svensson – Carlsson, Stoica, Afshar, Dahl – Olsson, Widerberg, Mahdawian, Gustafsson – Krasowski, Marin. Ersättare: Marin A, Berisha, Sandström, Wall F och Nishku.

Varning: Philip Gustafsson

Publik: 92 betalande!!!

Domare: Mehmet Kulasin, Bredaryd, toppmatch, lugn och säker.