Radioprogram om Horda AIK

På tisdag , den 22 april, sänder Sveriges Radio Jönköping ett program om Horda AIK och klubbens satsning på mångkultur och flyktingmottagande. Spelare från 17 nationer är med på träningar och matcher, något som uppskattas av alla.

Horda förenade nationer. Nu kommer vi i radio. Foto: Karin Malmsten, SR Jönköping.

Horda förenade nationer. Nu kommer vi i radio. Foto: Karin Malmsten, SR Jönköping.

Radioreportern Karin Malmsten besökte Munkavallen på träningen i torsdags. Där intervjuade hon spelare och ledare och blev väldigt imponerad.

Bland annat fick Torsten berätta om samhället Hordas långa tradition när det gäller att integrera människor som är annorlunda. Tränare Shpetim berättade om den sportsliga satsningen och sitt arbete som flyktingsamordnare. Assisterande tränare Fredrik Wall intervjuades också liksom ett halvdussin spelare, dvs de som kan engelska eller lite svenska.

De 17 länder som är representerade (med spelare som direktinvandrat eller följt med föräldrar och fötts i Sverige: Polen, England, Frankrike, Albanien, Kosovo, Chile, Kambodja, Iran, Irak, Afghanistan, Sudan, Eritrea, Litauen, Rumänien, Somalia och Bosnien.