Prästens pärla sänkte Traryd

 Horda fortsätter att överraska. På fredagskvällen (16 maj) besegrades ännu en ”favorit”, nämligen Traryds IF.

2-1 (0-0) blev det efter  en spännande och fartfylld match i härligt väder.

Titta den sitter...David Olsson kikar fram mellan två vita Trarydsbackar och ser att gästernas målvakt inte hade en chans på den projektilen.

Titta den sitter…David Olsson kikar fram mellan två vita Trarydsbackar och ser att gästernas målvakt inte hade en chans på den projektilen.

Succén fortsätter!  Horda tog andra raka uddamålssegern på hemmaplan när Traryd fick vända hem lite snopna med en förlust i bagaget.

Matchen kunde i och för sig ha slutat hur som helst. Båda lagen var bra med division sex-mått mätt och skapade massor av chanser. Men båda lagen hade också bra målvakter. Simon Haglund i hemmalaget, som inte var nöjd med sina tre insläppta på fasta situationer mot Angelstad förra veckan, gjorde nu en kanonmatch, liksom försvaret och faktiskt hela laget.

Traryd hade en kanon i ribban och vår nye skyttekung Bartek Krasowski och rtinerade Sorin Marin hade fina lägen i första halvlek.

0-0 i halvtid var båda lagen nöjda med . Shpetim Bushati valde att göra två byten som skulle bli avgörande. Alexander Marin och David Olsson kom in. Tolv minuter in på halvleken fick David, vår präst och själsasörjare i vardagslivet, på en fullträff från 20 meter – som kunde fällt en Goliat.

– Mitt första mål i Horda. Efterlängtat? Javisst! Jag fick lite tid att sikta och bollen kom så att jag kunde dra en halvvolley. Fantastiskt roligt att se den segla in i krysset, sa David – som också var inblandade i segermålet som vår nye attraktion Bertek Krasowski gjorde i 65:e minuten . Med höger insida spelade David fram Bartek, som hann före målvakten på bollen. Målvakten Patrick Hegyessy valde att avstå från att ta en frilägesutvisning, varför Bartek kunde pricka in segermålet. Dessförinnan hade Traryd kvitterat på ett kanonskott av Mentor Maluko.

– Vi gör en jättebra match mot ett lag vars spelstil passar oss dåligt. Men vi står upp och har viljan och konditionen. Mest nöjd är jag med Simon, David Olsson, Widerberg och 14-årige Alexander Marin, säger Shpetim, vars hårda träning och disciplin nu börjar ge resultat.

Den sista varten pressade Traryd på och skpade chanser som Simon eller Mostafa eller Mito, David och oförtröttlige Karl Dahl avvärjde, samtidigt som Widerberg , Krasowski , Olsson, Philip G och far och son Marin skapade kontringslägen.

Horda från start: haglund – Carlsson, Stoica. Afshar, Dahl – Gustafsson, Widerberg, Mahdawian, Sandström – Marin, Krasowski , avb som spelade: Marin A, Olsson, Wall F , ej på plan: Berisha och Pau.

Publik: 59 betalande.

lindrig utvisning, dvs två varningar och avstängd nästa match: Mito Stoica.

Helt suverän domare med div 6-mått mätt: Stefan Andrade, Gislaved.

Träning lönar sig! Efter markeringsmissar senast var det på onsdagens träning mycket träning på detta ämne. Här en hörna från Traryd, lägg märke till att ingen släpper sin gubbe och längst till höger är Fredrik Wall som ett häftplåster och nickar undan.

Träning lönar sig! Efter markeringsmissar senast var det på onsdagens träning mycket träning på detta ämne. Här en hörna från Traryd, lägg märke till att ingen släpper sin gubbe och längst till höger är Fredrik Wall som ett häftplåster och nickar undan.

Första målet i Hordatröjan, men knappast det sista. David gör tummen upp

Första målet i Hordatröjan, men knappast det sista. David gör tummen upp