Snöplig förlust i Råstorp

Horda har fortfarande ingen poäng som erövrats på bortaplan. Men det var nära i Råstorp på fredagskvällen (23 maj). Ledning 1-0 och 2-1 blev till slut förlust 3-2 under sista tio minuterna.

Vi åkte buss till denna bortamatch och serverade mat från catering på hemvägen, nästan proffsklass. Stundtals var även spelet bra från Hordas sida.

Matchen mot forna div 4-laget från gränstrakterna mot Skåne och Halland blev en dramatisk och kampfylld historia, med många hetsporrar i båda lagen.

Spelet var faktiskt av hög division sex-klass och Horda var inte underlägset. Båda lagen skapade tre heta chanser var i första. Hemmalaget exempelvis via en straff som Jesper Svensson knep vid höger stolpe. David Olsson hade ett friläge för Horda , men bollen gick strax utanför. David spelade sedan fram Bartek Krasowski som inte kunde överlista målvakten. Dock hände det i 42:a minuten; Bartek rann igenom med sin väldiga snabbhet och satte dit 0-1.

I andra halvlek tog hemmalaget initiativet och på ett snyggt skott från Ruslan Tretujev intill Jespers stolpe.

När sista kvarten inleddes såg det ut att bli oavgjort. Båda lagen var tröttkörda av det hårda tempot, men då spelade Johan Philippe Sandström, vår egen svenske fransman, fram Bartek som med högern klippte in 1-2 i nättaket, det som vi trodde var segermålet. Vilt jubel, kanske lite för mycket.

Tre minuter senare kvitterar Råstorp på en elegant frispark och i 89:e minuten drar planens bäste spelare, nr 9 Qenan Bajgora i hemmalaget upp en show som slutar med ett skott som Jesper visserligen räddar, men som Johan Jakobsson petar in returen på.

Det här kändes snopet men ändå hoppfullt. Vi är mycket bättre än i fjol och kan slå vilka lag som helst.

För bra insatser i Horda svarade Mostafa Afshar och Mahjid Mahdawain i backlinjen med liberon Jakob Gulldén bakom sig. Karl Dahl slet oerhört, liksom Johannes Widerberg på mittfältet.

Domare: Haris Slijvo, Ljungby – ok, men med lite skönhetsfläckar

Publik : 40

Horda: Svensson – Carlsson, Mahdawian, Gulldén, Afshar,  Dahl – Gustafsson, Widerberg, Sandström – Krasowski, Olsson , avb på plan: Marin S och Marin A. Ej inbytta: Rasoulli, Berber och Hasnijeh.