Tredje raka förlusten

Horda gjorde en stundtals bra spelmässig insats hemma mot svåra Agunnaryd.

 Men gästerna kunde ändå avgå med en 3-1 seger.

– Samma problem som tidigare. För dålig markering, säger tränare Shpetim

Hoppet tänds. Karl Dahl signalerar för mål sedan han med en kall nick överlistat duktige Agunnarydsmålvakten Jimmy Cserti. Sorin Marin är också med och hugger , medan två Agunnarydspelare är bortfintade av Bartek så att de är utanför plan.

Hoppet tänds. Karl Dahl signalerar för mål sedan han med en kall nick överlistat duktige Agunnarydsmålvakten Jimmy Cserti. Sorin Marin är också med och hugger , medan två Agunnarydspelare är bortfintade av Bartek så att de är utanför plan.

Horda bjöd till direkt och hade Agunnaryd på halster i början. Fint och varierat passningsspel ledde fram till flera halvchanser och skottlägen. Samtidigt var även gästerna på alerten och skaffade sig inte mindre än sex hörnor första tjugo. Simon Haglund fick jobba hårt direkt och gjorde många fina räddningar.

0-1 kom efter 26 minuter när matchens store lirare Ernad Sadiki tryckte in ett 16 metersskott vid Simons högra stolpe. Målet föregicks av ett felaktigt domslut, Horda fick frispark mot sig trots Widerbergs klockrena skuldertackling.

 0-2 gjorde samme Sadiki på straffretur som ingen Hordaförsvarare reagerade på. Straffen orsakades av Mito Stoica, som drabbades av något slags hjärnsläpp och sparkade ned en motståndare innanför straffområdet. Varning och avstängning nästa match blir följden.

– Jag vet inte varför jag gick på honom så hårt, sa Mito efteråt.

Simon räddade alltså straffen , men returen slog Sadiki ostörd  in.

0-2 i halvtid. Men Horda kom ut som ett nytt lag , med Amir Berber, Karl Dahl och Sorin Marin som inbytta. Reduceringen lät inte vänta på sig. I 52:a nickade Dahl in ett fint inlägg från Bartek Krasowski. Nu trodde alla på Hordapoäng, särskilt som den ena chansen efter den andra skapades. Närmast att kvittera var Bartek när han helt fri lade bollen utanför.

Horda fortsatte mala på men Agunnaryd har starkaste försvaret i serien , bara fem insläppta. Efterhand avtog Hordas kamplust och istället kunde Ernad Sadiki bli tremålsskytt när han 7 minuter före slut sköt 1-3 sedan mittbackarna missbedömt en studs.

Försvaret var inte bra, möjligen med undantag för Simon och Ludwig Persson på vänsterbacken. Det stora problemet just nu är markeringsspelet. På mittfältet krigade Johannes Widerberg och Karl Dahl bäst och framåt hänger allt på Bartek, som den här gången tröttnade på slutet.

Två matcher kvar innan uppehållet; Hamneda borta på onsdag, sedan vårsäsongsavslutning redan 18 juni, Göteryd hemma.

Laget från start: Haglund – Carlsson, Afshar, Stoica, Persson – Ring, Widerberg, Mahdawian, Sandström – Krasowski, Olsson . avbytare, alla med utom Ahmedi: Dahl, Marin, Rassouli och Berber.

Domare: Victor Dancea .

Fin räddning. Simon haglund gör en blixtparad på straffen , bollen slår sedan i stolpen och ut. Ingen Hordaspelare verkar bry sig, så Ernad Sadiki kan klämma in 0-2.

Fin räddning. Simon haglund gör en blixtparad på straffen , bollen slår sedan i stolpen och ut. Ingen Hordaspelare verkar bry sig, så Ernad Sadiki kan klämma in 0-2.