Förlust men bra insats i Göteryd

Horda förlorade säsongens sista A-lagsmatch mot Göteryd borta. Serietreans segermål kom till efter ett misslyckat inlägg som blev en lobb över Simon Haglund, tid 7 minuter. Men efter det gjorde ett Horda med fyra tunga avstängningar en jättefin match och dominerade stundtals. Flera debutanter utmärkte sig.

Matchen betydde inte så mycket för Horda, men väl för hemmalaget som jagade en kvalplats. Nu gick inte resultaten Göteryds väg så följden blir att Agunnaryd får kvala medan Hamneda sedan länge är klara för avancemang.

Undertecknad coachade i Shpetims frånvaro (familjeskäl). Taktiken gick ut på att dra ned tempot och göra snabba spelvändningar och djupledsbollar på Krasowski och Dahl. En hel del skapades också men hemmalagets målvakt var bra, liksom vår egen Simon.

Den nykomponerade backlinjen samarbetade perfekt, styrda av Isac Anderberg (debutant) och Mito Stoica. På mittfältet stod Philip Gustafsson för både grovjobb och finesser och framåt jagade Krasowski, dock utan mål idag.

Laget från start: Haglund – Shafei. Anderberg, Stoica, Sandström – Olsson, Widerberg, Gustafsson, Dahl – Krasowski, Marin. Avbytare: Pau, Alami, Diriye, Griffin (även assisterande coach).

Varningar: Simon Haglund, hands, Mito Stoica, Philip Gustafsson, Muhamed Shafai, Henry Pau, Sandström, alla ojust spel.

Domare: Marco Vujic – bra.

I bussen hem gjorde sig David Olsson till tolk för spelarna och tackade undertecknad Torsten, liksom ej närvarande Shpetim Bushati och Fredrik Wall och Bo-Göran, samt familjen Widerberg/Griffin för support. Till Torsten överlämnades en gåva.

Simon Haglund gav skyttekungen Bartek ett omnämnande.

Säsongsavslutningen blev positiv och hemfärden blev trevlig med god måltid och dryck. Några spelare har aviserat att de lämnar för studier/flytt eller familjeskäl men flera andra är på väg in eller har redan kommit under hösten. Huvuddelen av våra 40 aktiva spelare verkar fortsätta.

Nästa års spelartrupp beräknas vara klar i mitten av januari.

Den 6 oktober klockan 18 fortsätter träningen , nu på Kungshalls konstgräs. Alla som vill prova på eller göra come back är välkomna till klubben som tar emot alla.