Blommor, diplom och 10 000 – Horda AIK fick kommunens föreningspris

Vilken glädje och stolthet!  Värnamo kommuns medborgarnämnds förenings- och församlingspris tillföll vår lilla klubb.

På måndagskvällen delade nämndens ordförande Maria Johansson (c) ut blommor, diplom och hela 10 000 i prissumma till klubbens ordförande Andreas Lindahl i samband med ett träningspass.

– Gör något roligt för pengarna, sa Johansson och fick medhåll av nämndens vice ordförande Mats Bodestad (m) och Föreningsservice chef, Maria Grimståhl.

Horda AIK:s sportsliga arbete med nyanlända fotbollsintresserade grabbar uppmärksammas mer och mer.. Det är ett resurskrävande jobb men föreningen får alltmer stöttning, nu senast från Värnamo kommun.

– Det behöver vi. Vi är 3-4 instruktörer som lägger ned mestadels oavlönat jobb. Men vi får så mycket värme tillbaka och vem vet, snart kanske vi får sportsliga framgångar också, säger sportchef Torsten Lindberg.

I fjol fick Värnamo Brottningsklubb priset, som är öppet för alla slags föreningar. Men i år var det Hordas tur, med motiveringen:

”2014 års förenings. och församlingspris till delas Horda AIK , för Ert arbete med integration som innebär att Ni har spelare från 18 länder, för att Ni har välkomnat ensamkommande barn i Er förening, för att Ni står för öppenhet och acceptans, för att Er förening är en pigg 70-åring som verkar i nutiden”.

Andreas Lindahl framförde klubbens varma tack. Sportchefen fyllde i med att man alltid känt ett starkt stöd från kommunen i allt vad gäller samarbete med skolor inom Idrottslyftet, generositet vid hyra av anläggningar och bidrag till kostnader.

Säsongen 014 slutar alltså med glädje och nu tar vi nya tag mot 2015. Styrelse och sportchef vill tacka alla spelare, ledare, frivilliga i kioskerna, publik, sponsorer och andra som stöttat.

Vi passar även på att önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År.