Läget i laget – info från Horda AIK

Horda AIK tar nu jullov från träningen, som under oktober, november och december har varit ”frivillig”. De tre tävlingsfria månaderna har fördrivits med spel utomhus på Kungshalls konstgräs och inomhus i Rydaholms sporthall och en träningsmatch har spelats. Mot div 5-laget Vislanda, under ledning av förre Hordaspelaren Joachim Spångberg, blev det den 22 nov  förlust 4-1 men först sedan Horda drabbats  av skador och bränt en straff.

Full fart på inomhusspelet.

Full fart på inomhusspelet.

Under ”silly season” (som perioden då man köper/säljer/byter spelare kallas i England) har HAIK drabbats av en rejäl motgång: vår skyttekung Bartek Krasowski, 23, som också vann skytteligan i div 6 Ljungby överlägset, har valt att gå till vår granne Rydaholm i elitfyran. Detta skedde under den sk frimånaden, varför övergången är kostnadsfri för Rydaholm.  Vi önskar lycka till och gratulerar Rydaholm till en kanonvärvning. Något plåster på såren blir det endast om Krasowski klassas som icke-amatör i Rydaholm, i vilket fall utbildningsbidrag ju utgår till hans tidigare föreningar (4 stycken). Så verkar dock inte vara fallet.

Nyförvärvet från Forsheda Omar Jebar.

Nyförvärvet från Forsheda Omar Jebar.

Vår granne i elitfyran hade även ett par andra Hordaspelare på önskelistan , men dessa avböjde eller ändrade sig i sista stund (t ex Arman Ashtiani).

Vi i Horda AIK tycker hur som helst att det är roligt och lite smickrande att Rydaholm vill ha våra spelare och önskar vår fd samarbetspartner lycka till kampen för att återkomma till förbundsserierna.

Själva har vi rekryterat en ung teknisk mittfältare/forward vid namn Omar Jebar, 18 år. Han har senaste säsongen spelat i Forsheda. Som kompis till Arman Ashtiani, som ju återvände till Horda i september 2014 efter ett år i IFK Värnamo tipselit, var det naturligt att välja Horda.

Vi har också ytterligare ett par nyförvärv på gång, hoppas kunna presentera dessa inom kort. Flera spelare har också återkommit. Några från B-laget har lämnat, t ex Espinoza, Sajed Hasnije och A Rakovic, de två sistnämnda till Liljan.

Mycken glädje, även på bänken. Lite av Horda AIK:s filosofi.

Mycken glädje, även på bänken. Lite av Horda AIK:s filosofi.

På höstsäsongens sista träning deltog drygt 20 och det var fart och fläkt. Och glädje. Den riktiga träningen startar den 12 januari inomhus i sporthallen. Eftersom vi räknar med fortsatt samarbete med Bryggan och dess flyktinggrabbar , liksom dem från ”slussen”kommer vi att behöva tre träningskvällar; måndag , tisdag och torsdag. Huvudtränare är Shpetim Bushati, tredje året. Den övriga organisationen är inte klar men presenteras i god tid före träningsstarten 12 januari.

Tränare och sportchef tillönskar alla spelare En riktigt god jul och tackar för det här året. Passa på att vila, snart blir det hårdkörning PÅ RIKTIGT!

Torsten, Shpetim, Fredrik och Matthew