Horda i protest mot serieförslag

Horda AIK protesterar mot den föreslagna serieindelningen i division 6.

– Vi får fem dyra bussresor till gränstrakterna mot Skåne. Vi kommer att få åka 627 km för att spela nio bortamatcher. Ungefär samma, eller mer, gäller för Hånger och Dannäs, säger Horda AIK:s sportchef Torsten Lindberg, som nu skrivit till Smålands FF i ärendet.

– Jag har också gjort ett eget förslag som innebär att vi sparar 200 kilometer. Det har jag skickat runt till berörda klubbar.

Smålands FF:s förslag: Horda, Agunnaryd, Angelstad, Dannäs, Delary/Pjätteryd, Göteryd, Hinneryd, Råstorp/Timsfors, Traryd och Hånger.

Horda AIK:s förslag: Dardania, Hånger, Dannäs, Horda, Hjortsberga, Moheda, Angelstad, Tolg, Araby och Agunnaryd.

Hordas förslag har skickats till berörda klubbar.

– Jag har också gjort ett förslag för hur de allra sydligaste lagen ska kunna bilda en grupp med lag längs Skåne- och Blekingegränsen, och slippa tre resor till Värnamo i Jönköpings län. Moheda och Hjortsberga, som i lagda förslaget har förfärliga resor till gränstrakterna mot Blekinge, har direkt svarat att de är med på vårt förslag, medan Angelstad vill spela enligt Smålands FF:s förslag, säger Lindberg.