Nyheter från försäsongen: Nyförvärv och cupspel

Horda har efter två månaders hård träning inlett matchningen i form av spel i Hyundai cup, med en oavgjord och en förlust som resultat.

Horda har efter två månaders hård träning inlett matchningen i form av spel i Hyundai cup, med en oavgjord och en förlust som resultat.Den 15 mars blev det oavgjort 2-2 mot Hjortsberga. Detta sedan gästerna haft ledningen med 2-0 innan Horda kvitterade efter fint spel i andra halvlek. Målskyttar sista tio minuterna var nyförvärvet Elnes Hajrovic, med ett klassmål, och Sorin Marin. Den efterföljande straffläggningen vann Hjortsberga.

I omgång 2 mötte Horda i söndags (29 mars) division femlaget Bor och förlorade, något orättvist med 0-2.

– Men vi spelade stundtals fantastiskt. Är det Barcelona eller Horda, tänkte jag, säger Shpetim.

Med ett snabbt kortpassningsspel skapades massor av chanser, men det är tydligt att Horda saknar en murbräcka. Det var helt förgjort att få in bollen bakom förre Hordamålvakten Freddy Jarl.

För jättefina insatser svarade Emil Ring, Philip Gustafsson (lindrig utvisning på slutet), Johannes Widerberg, Arman Ashtiani och nye Omar Jeber. Karl Dahl gjorde en fin comeback och spelade back en halvlek.

Nästa cupmatch spelas mot Liljan, på annandagens morgon klockan 10.00 (Kungshall). Därefter flyttas verksamheten hem till Munkavallen, med träningsmatcher som följer den 11 april (Dardania) och 20 april (Vislanda B). Den med spänning emotsedda seriepremiären äger rum hemma mot Hinneryd, fredagen den 24 april kl 18.45.

Noteras kan att Agunnaryd gått upp i division fem genom att byta plats med Kånna IF, som vi alltså möter på de dagar vi skulle mött Agunnaryd. Kånna känner sig inte riktigt redo att spela i femman.

Vi säger också välkommen till hemvändande Mohammed Reza , som vi fått till klubben via en blixtvärvning från IFK Värnamo, då vi utnyttjade kontraktets paragraf om fri återgång till Horda. Reza är en klasspelare som eventuellt kan göra debut redan mot Liljan. Två andra nyförvärv som gått rakt in i A-laget är Elnes Hajrovic och Hong Phuong Mac.