1-1 borta mot seriefavoriten

Horda gjorde en ny toppmatch när man spelade oavgjort borta mot favorittippade Råstorp/Timsfors. 1-1 slutade matchen som var jämn, välspelad och tempofylld.

Före detta stjärnspelaren Bajgora blev hårt uppvaktad av t ex Zamfir och Gustavsson

Före detta stjärnspelaren Bajgora blev hårt uppvaktad av t ex Zamfir och Gustavsson

Horda inledde piggast men efter en kvart tog hemmalaget över. Spelinnnehav och intitiativ skiftade sedan i typ femtonminutersintervaller resten av matchen.

Hemmalagets ”stjärna” (om man nu kan säga så om en spelare som i slutet av karriären hamnat i division sex) Quenan Bajgora gjorde 1-0 på en fin frispark som Simon Haglund och muren tvingades släppa förbi sig i den 32:a minuten. Men Horda återtog initiativet och framstötarna blev allt farligare. En minut  före paussignalen drev Arman Ashtiani igenom på en djupledspassning och sköt ett kanonskott i mål från 20 meter – snyggt!

Bättre kondition

Den här försvarslinjen var säker, tuff och lite elak...fr höger  Muhammed Aman, Simon Haglund, Alexandru Zamfir, Karl Dahl och Philip Gustavsson.

Den här försvarslinjen var säker, tuff och lite elak…fr höger  Muhammed Aman, Simon Haglund, Alexandru Zamfir, Karl Dahl och Philip Gustavsson.

Direkt i andra halvlek syntes det att Horda var det mer genomtränade laget. Man tog initiativet direkt och skapade flera chanser. Närmast att göra mål var Arman Ashtiani i friläge. Sedan skärpte sig hemalaget än en gång och utsatte Hordas backlinje, som fick fin hjälp av målvakts-Simon och defensive mittfältaren Johannes Widerberg, för mången påfrestning. Backlinjen var briljant, särskilt i andra halvlek och kungen var Alexandru Zamfir, som trots näsblödningsattacker och huvudvärk gjorde sin bästa match i Hordas tröja.

Shpetim nöjd

Tuffa tag! Mot slutet av matchen fick Råstorp/Timsfors resignera när Hordas fysik och sammanhållning gjorde sig gällande. Här viker de vita ner sig och Horda får frispark. fr v bland gula: Philip Gustavsson, Widerberg, Ashtiani, Zamfir, Muhammed Reza och Karl Dahl.

Tuffa tag! Mot slutet av matchen fick Råstorp/Timsfors resignera när Hordas fysik och sammanhållning gjorde sig gällande. Här viker de vita ner sig och Horda får frispark. fr v bland gula: Philip Gustavsson, Widerberg, Ashtiani, Zamfir, Muhammed Reza och Karl Dahl.

– Jag är mycket nöjd över en poäng borta mot förmodligen seriens bästa lag, säger Shpetim Bushati.

– Vi spelade taktiskt riktigt och med stort hjärta. Zamfir var förstås den store spelaren, men även Philip Gustavsson, Muhammed Aman och förstås seriens bäste spelare Arman Ashtiani. Bra inhopp av Abdifatah också.

Laguppställning

Haglund – Aman, Zamfir, Gustavsson, Dahl – Hajrovic, Widerberg, Reza, Jebar – Nishku, Ashtiani , avb: Sandström (spelade 10 min), Diriye Abd (spelade 20 min), Espinoza, Anderberg, Berisha.

Varning till Philip, olämpligt uppträdande, och Zamfir, ojust spel 

Domare: Rasim Selkanovic, helt ok