Tredjeplats efter ny seger

Horda ligger nu på en senastionell tredjeplats i sexan efter klara 5-2 (2-1) hemma mot svåra Angelstad. Men det började illa…

Fem gröna försökte hindra kvitteringen från Johan. Erion, Johan, Omar och Arman tittar intresserat på.

Fem gröna försökte hindra kvitteringen från Johan. Erion, Johan, Omar och Arman tittar intresserat på.

Angelstad gjorde mål redan efter 3 minuter när Henrik Johansson utnyttjade ett misstag av Costel Dorohoncianu. Hans hemmadebut som A-lagsmålvakt blev olycklig , särskilt som han fick utgå på grund av en muskelskada. I andra halvlek stod Alexandru Zamfir och höll nollan i 47 minuter.

Horda .

Horda tog över mer och mer och i 29 minuten jobbade Arman Ashtiani och Omar Jebar fram ett friläge som avvärjdes av gästernas målvakt och backar. Bollen studsade ut till Johan Sandström som sköt bollen i mål, till 1-1.

Horda tog över

Tre glada , lite grann i alla fall, målskyttar: Elnes Hajirovic, Arman Ashtiani och Johan Sandström.

Tre glada , lite grann i alla fall, målskyttar: Elnes Hajirovic, Arman Ashtiani och Johan Sandström.

Efter kvitteringen tog Horda över taktpinnen och radade upp fina anfall. Oftast låg Erion Nishku och Arman bakom , men även Elnes Hajrovic. I 37 minuten forcerade Arman in 2-1 , som blev halvtidsresultat. I upptakten av andra halvlek började Angelstads försvar darra ordentligt . Först kunde Elnes göra 3-1 efter att ha vunnit ett motlägg med målvakten Emil Danielsson, detta i 52 minuten. När Arman vann ett liknande målvaktsmöte och kom fri med öppet mål, blev den 4-1 och matchen vunnen. 5-1 kom i slutminuten, men gästerna kunde göra 5-2 genom Beljmin Sadiki på femte övertidsminuten.

Shpetim nöjd

Efteråt var Shpetim Bushati i stort sett nöjd. Det kändes onödigt med det direkta baklängesmålet och för många varningar. Men spelet var bra för det mesta. Toppar den här kvällen Philip Gustafsson, Johannes Widerberg (dagen till ära mittback), Karl Dahl och mittfältets Reza och Elnes och de offensiva Erion Nishku, som dock fick spela endast halva tiden för sin sjukgymnast – samt förstås seriens skyttekung Ashtiani  (tillsammans med Bajgora i Råstorp) på nio mål.

Suveränerna på onsdag

Laget mot Angelstad: Dorohoncianu – Aman, Widerberg, Gustafsson, Dahl – Hajrovic, Reza, Jebar, Sandström – Nishku, Ashtiani , avbytare som lla pelade: Diriye, Wall F, Anderberg, Sacirovic, Zamfir.

Varningar till Ashtiani, Reza, Aman, Hajrovic, Zamfir (avstängd nästa match).

Publik: 47 betalande

Domare: Bo Larsson, Burseryd – bestämd och bra