Efter två raka förluster visade Horda-gänget att dom ville vinna igen. Hemmalaget Kånna, som ligger långt nere i tabellen, visade att dom inte ville ge sig utan motstånd.

Elnes Hajrovic öppnade målkontot när när han satte bollen kontrollerat i mål efter 27 minuters spel. Hemmalagets duktiga målvakt hade tills dess gjort flera kvalificerade räddningar.

I 33:e  matchminuten lobbade Arman bollen iskallt över Kånnas målvakt.

Han blev framspelad av Elnes som hadde flera farliga räder på sin högerkant. Tre minuter senare var Arman på plats igen efter ett strålande anfall.  Och igen var Elnes Hajrovic pasningsläggaren och Armann bredsidade bollen stenhårt i mål. Matchens bästa anfall.

Horda borde ha gjort flera mål i halvleken, men kastade bort en rad med chanser. Kånna hadde inte specielt mycket att bjuda på med farligheter i första halvlek, men  Hordas försvar hade sina bekymmer ibland. Målchanserna uteblev dock för hemmalaget. Målvakts-Simon var långt ute flera gånger och fick rensat bort bollen.

I andra halvlek hadde Horda ännu mera bollinnehav, men det blev lite halvdant, man kom fram bra på båda kanterna , men avslutningarna höll inte måttet.

Kånna hadde sina chanser i andra halvlek. Först ett stolpskott efter en riktig rökare, och Simon i målet fick problem med ett långskott som han stod långt ute på.

Bollen slog i undersidan på ribban, ned på linjen och ut. Simon trodde det var mål först, men vände sig och fångade bollen. Nära ögat. En riktigt rolig situation.

Så började en tråkig period för Horda. Man hade mycket bollinnehav, men fick inget ut av det. Det medförde att kvaliten på spelet sjönk, och då bjöd dom in Kånna  i matchen igen.

Då vaknade Reza på mittfältet, han förde bollen och drog i väg ett skott från 30 meter rakt upp i det högra krysset. En riktig pärla, och det stod 4-0 till Horda efter 62 minuter.

Tre duktiga i Kånna. Från vänster Henric Annmo, Aman Madrista och Alexandru Zamfir. Foto: Ronny Ulvedalen

Tre duktiga i Kånna. Från vänster Henric Annmo, Aman Madrista och Alexandru Zamfir. Foto: Ronny Ulvedalen

Spelkvalitet sjönk

Kvaliten på spelet efter detta blev inte bättre och Kånna kunde redusera till 1-4 efter en hörna som tyvärr gick direkt i mål.

Kånna började bli riktigt trötta men dom kämpade på bra. Horda behöll bollinnehavet och kunde till slut peta inn sitt femte mål efter att Elnes gjort sitt andra för dagen i den 85. minuten

Det blev en konstig match med mycket bollinnehav, men lagsamarbetet fungerade inte speciellt bra. Det kunde ha varit 10- 4 i mål.

Duktiga på plan var Henrik Annmo, Alexandru Zamfir och Aman Madrista.

Gula kort
Arman, osportsligt uppträdande
Johannes, fasthållning